Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Álvemhes lenne?

Álvemhes lenne?

Figyelt kérdés

Az egyik kutyám még nincs fél éve hogy hozzánk került. Már nincs semmi baja (hála istennek) de nemrég észre vettük hogy lustább lett. Sétakor mindig szálguldott amikor futottunk nemrég csak éppen kocogott. Megnőttek az emlői és egy ici-picit volt teje is (egy napig). Most már semmi baja, ugyan úgy fut, izeg mozog.

Álvemhes volt?

Vagy mi lehetett vele?

2012. jún. 22. 21:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha volt teje, akkor valószínűleg álvemhesség. De így látatlanban semmit nem lehet mondani. Azt javaslom (ha megengeded), hogy vidd el állatorvoshoz és ha minden rendben, akkor rögtön egyeztethettek ivartalanításra időpontot :)
2012. jún. 22. 22:14
 2/4 A kérdező kommentje:

köszi a választ!!

Ívartalanitni én szeretném de a nagyszüleim nem mert drágának és feleslegesnek tartják mivel a kutyák elsősorban házörzők nálunk és mivel vigyázunk hogy ne legyen kölyök (lehetőség sem lenne rá) ezért számukra ez "pénzkidobás". Jaj és a papámat meggyőzni arról hogy álvemhes a kutya vagy bármi baja van egyszerűen lehetetlen. Mindig azt hiszi hülyeséget beszélek neki.

2012. jún. 22. 22:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, nehéz meggyőzni az időseket. Az ő felfogásukban a kutya még házőrző és nem családi kedvenc, azonban ez a felfogás nagyon elavult.

Az ivartalanítással pedig nem csak az álvemhesség szüntethető meg, nem csak a nemkívánt terhességet akadályozza meg. Még a későn (2-3 tüzelés után) elvégzett ivartalanításnál is kisebb lesz az emlődaganat kialakulásának lehetősége, nem lesz gennyes méhgyulladása (mindkettő akár halálos kimenetelű is lehet).

Az ár eleve függ az állat méretétől. Közepes termetű nagyjából 30 ezer Ft körül van. Drága? Ha akár csak 1-2 évvel meghosszabbítja a kutya életét, szerintem már megérte :)

2012. jún. 23. 21:54
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi!

Én is olvastam hogy sok betegség megelőzhető vele....de hiába. Már azt is sokalják ha rendelek nekik pl. egy bilétát, vagy mondjuk egy haltit. Csak példa de ezek árát is sokalják.

2012. jún. 23. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!