Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A menhelyi kutyák tényleg...

A menhelyi kutyák tényleg sokkal hűségesebbek?

Figyelt kérdés
2009. júl. 28. 17:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
szerintem alapból minden kutya hűséges,főleg ha szereted.
2009. júl. 28. 18:16
 2/11 anonim ***** válasza:
67%
Minden kutya hűséges, egy menhelyi semmivel sem hűségesebb, mint az amelyiket 8 hetes kora óta nevelgeted.
2009. júl. 28. 18:35
 3/11 anonim válasza:
56%
Minden kutya más,attól fugg,honnan kerult a menhelyre,vagy milyen torodést kap,vagy kapott elotte.
2009. júl. 28. 18:43
 4/11 anonim ***** válasza:
38%
Nem feltétlenül, sőt a menhelyik kutyáknak gyakran nehéz életük volt, szóval lehet, hogy még egy kicsit kevésbé példás a magaviseletük, mint amúgy. De lényegében ez egyedenként változik.
2009. júl. 28. 18:49
 5/11 anonim válasza:
95%
Szia! Mi anno a menhelyről hoztunk ki egy 2 éves boxert. Az életéről annyit, hogy már kicsinek is utalták, agyon akarták verni, mert fehér, és az nem standard. Vhogy mégis megmaradt és egy kis kennelbe került, ahol állandóan összeverekedett egy németjuhásszal, végül betuszkolták egy kocsi csomagtartójába és menhelyre vitték. A férjemnek a munkája miatt kellett egy kutya, foci meccsekre járt kutyásőrnek, és rotit szeretett volna. Mivel neki jó tapasztalata volt már gyerek korából menhelyes rotival, akit állandóan vertek lapáttal, meg minden mással, ezért most is innen akart, de a menhelyen nem volt. Egyébként ott minden kutya úgy örült nekünk, hogy az hihetetlen, még a pitbull is, akinek szintén nehéz élete volt. Mindegyik be akart szállni a kocsiba,mintha azt mondták volna, engem vigyél, engem válassz... Mikor elindultunk az autóval, még nem vittünk kutyát, mert átmentünk egy másik helyre is. A kutyusok olyan csalódottan néztek minket, ahogy elhajtunk, hogy az ember gyomra görcsbe rándult. Másnap visszamentünk a boxert elhozni. Amint a kocsit meglátta, nagyon megijedt, de aztán a lábunk mellett megnyugodott. Itthon nem mert enni, sokáig félt, még vizelni is! Ha egy alagúton mentünk át, ledermedt, a kocsi csomagtartójába zàrva sok félelme lett. A kapun soha nem lehetett kimenni normálisan, úgy félt a bezártságtól, szűk helyektől... 5 szép évet élt velünk, majd 17-én pénteken éjfélkor meghalt. Ezek a kutyák sajnos 7 évvel el is érték az átlag életkort. A halála napján elvonult egy távoli sarokba a kert végén... Nem akarta, hogy lássuk, végül a kezeim közt ment el... Én a saját tapasztalataimról mesélek és véleményen szerint nagyon is jól tudják, hogy hol vannak, csak azt nem, hogy miért. Pedig csak egy oka van, az ember, aki nem tud bánni az állattal, aztán kijelenti, hogy az a hibás, és eldobja. A szegény pára pedig ugyanúgy ragaszkodik ahhoz a buta és kegyetlen 2lábon járóhoz... Szerintem azok írjanak ide, akiknek valaha volt is "élménye" ilyen helyen, vagy ilyen kutyával. A férjemet egy meccsen meg is védte, pedig sokszor Senator még az egértől is félt...
2009. júl. 28. 19:42
 6/11 A kérdező kommentje:
Az én kutyám is 17-én ment el tőlünk:'(
2009. júl. 28. 19:45
 7/11 A kérdező kommentje:
Részvétem:(:'(
2009. júl. 28. 19:47
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Van menhelyi kutyusom, és olyan is, aki a kezeim közé született és azóta velem van. Hűségben nem lehet különbséget tenni köztük, viszont abban igen, hogy mit látnak bennem. A menhelyi kis keverékem istenként és oltalmazóként néz rám, és mivel még most is nagyon félős, egyedül szorong, ezért folyamatosan keresi a szoros kapcsolatot velem, gyakorlatilag az árnyékom. A vizslám részéről, akit felneveltem, ez hiányzik, ő gazdit lát bennem, aki mellett kimeríthetetlen lehetőségek kínálkoznak a szórakozásra, jó kajálásra, izgalmas dolgokra na meg nagy szunyákra. :)

Szóval nem a hűségességben érzem a különbséget.

2009. júl. 28. 20:46
 9/11 A kérdező kommentje:
Ahha értem hát nekem is ilyen volt a keverék kutyusom:(:( minding jött utánam:)
2009. júl. 28. 20:52
 10/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy tényleg nem hűségesebbek a menhelyiek, hanem hálásabbak. Nem is feltétlenül kell menhelyinek lennie. A különbség abban van, hogyha van viszonyítási alapja (tehát megtapasztalta már a rosszat is), akkor sokkal hálásabb azért, amit az ember neki ad. Legyen az étel, figyelem vagy szeretet. Az én tapasztalatom szerint a menhelyieknek azzal együtt, hogy hálásabbak, sokkal nagyobb a szeretetéhségük is és ragaszkodóbbak is. Nekik tényleg én vagyok legfontosabb. Sokszor meg is ijedek tőle, hogy meg tudok-e felelni annak, amit a kutyám gondol rólam. Imádom őket!
2009. júl. 29. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!