Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti milyen lefárasztó módszerek...

Ti milyen lefárasztó módszereket használtok?

Figyelt kérdés
Amíg az ember dolgozik, a kutya egyedül van, ám jobb neki, ha előtte le van fárasztva, a szeparációs stressz is mérsékelhető így, s itt is sok ezzel kezdődő válasz olvasható: "ha megfelelően le van fárasztva, akkor...". Kérdem én, ti miképp fárasztjátok le a kutyátokat reggel, mielőtt elmennétek otthonról? Ill. mennyi időt szántok erre?
2012. szept. 4. 10:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
6 hónapos skót juhászunk van, tele energiával. Reggel 5-től lent vagyok vele a parkban, labdázunk, frisbie-vel játszunk, fél6 felé jön a kutyahaverja azzal fut és játszik. Mire felérünk a lakásban már csak elnyúlni van ereje. Hazaér a gyerek a suliból leviszi, este egy hosszú játék-bandázás a kutyákkal séta van. Összegezve: reggel 1-1,5 óra, dél körül fél óra, este szintén 1-1,5 óra.
2012. szept. 4. 10:30
 2/12 Yukióóóó ***** válasza:
Igaz a mi kutyánk kerti kutya de reggel 4-5km tekerek vele akkor még be is tudok vásárolni , délután meg a futtatón van a kis barátaival ott egy órát vagyunk , de tudnod kell ha le fárasztod nem teszi tönkre a lakást unalmában ! Sztem teljesen jól csinálod amit csinálsz és ez neki is tökéletes:-)
2012. szept. 4. 10:35
 3/12 anonim ***** válasza:

A barátoméknak egy Beageljük van, meg egy keverék. Reggelente a barátom anyukája lent van velük egy-másfél órát. Annyira nem fárasztja ki a keverék kutyust mint a másikat, (ez a szőnyeg szélein is meglátszik:)), mert egyébként reggelente csak dagonyázni meg szaglászni meg túrni szoktak, ezért a keverék kutyusnak jót tesz, ha kint van valamilyen másik kutya akivel tud futkározni mert csak úgy fárad el. Anélkül is alszik valamennyit ő is délelőttönként, de nem annyit mint Beagle társa, aki 3-ig (a következő sétáig) ki van ütve :).

A következő egy fél órás séta, majd pedig jön az esti egy-másfél órás, ahol ki szokták ugrálni magukat. Így aztán az esti kis hancúrozásig (mert nekik olyan is van lefekvés előtt..) el eszegetnek, meg fekszenek :)

(Reggel a Beagle pajti kicsit be van lassulva, ő neki elég lenne kevesebb is, de alapvetően szereti a reggeli sétát, még akkor is ha ilyen fejet vág hozzá: [link]

2012. szept. 4. 10:42
 4/12 anonim ***** válasza:

14 hónapos bullmacim van, nem egy pörgős kutya.

Nálunk napi 1 lefárasztás van, ami az esti sétán van, ez változó. Tegnap pl. 2 óra volt (kutyákkal játszott), de van, hogy úgy látom rajta elég neki 1 óra is, ami mondjuk séta+játék+engedelmességi.

2012. szept. 4. 10:43
 5/12 anonim ***** válasza:
80%
Az én kutyám sem kifejezetten hiperaktív, nekünk az esti séta elég szokott lenni (1-4 óra attól függően, mennyi elfoglaltságot találunk, és milyen messzire sikerül elkolbászolnunk), bár tény, hogy az is aktív séta, nem csak céltalan kóricálás. Folyamatosan kapja a feladatokat, gyere ide, ülj le, állj meg, menj ki balra, lábhoz, ugord át a lábamat, keresd meg, hozd vissza, hozd utánam. És persze igyekszem kutyás területre vinni, ahol játszhat is.
2012. szept. 4. 10:54
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik kutyámmal viszonylag könnyű: husky lévn 15-20 km-t le tud futni bringa mellett, de ha épp nincs rá annyi időm, nem őrültködik, csak fekszik. Mikor hazajövök, akkor bringázunk. Másik kutyám rosszabb, ha nincs lefárasztva, tiszta idióta, vinnyog, ugrál, minden. Viszont neki nincs akkora mozgásigénye, mint a huskymnak, így vele elmegyünk a folyópartra csavarogni, labdázunk, gyakorlunk.
2012. szept. 4. 11:09
 7/12 anonim ***** válasza:

Igaz az én kutyám hiperaktív, de nagyon gyorsan megszokta a napirendet, így csak kb 5hónapos koráig igényelte a reggeli fárasztást, akkor pórázos sétát gyakoroltunk addig amíg olyan helyre nem értünk ahol szabadon futkoshatott, majd hazafelé megint pórázos séta. Most, hogy már megszokta, hogy délután-estefelé van egy nagy séta, bent szinte csak pihen. De ha a nap bármely szakaszában kiviszem akkor felpörög. Reggel van egy eü séta és feladatok gyakorlása+ koncentráció.

Fárasztani agyilag koncentrációs gyakorlatokkal szoktam legfőképp, ezután jön az új dolgok tanítása, fizikailag meg séta, bandázás, úszás... Összesen napi 3-4órám megy el rá átlagosan.

2012. szept. 4. 11:30
 8/12 A kérdező kommentje:
Akkor a reggeli komoly lefárasztás nem kötelező napi program ahhoz, hogy egy közepes aktivitású kutya nyugton ellegyen, míg nem vagyok?
2012. szept. 4. 12:03
 9/12 anonim ***** válasza:
Azt majd a kutya eldönti. Ha anélkül is elvan otthon, akkor nem kötelező, ha rombol meg hisztizik, akkor igen :)
2012. szept. 4. 12:06
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem :)

De úgyis látni fogod rajta, hogy igényli-e vagy sem :)

Persze attól is függ, mit szokott meg.

Az enyém a reggeli pisi/kaki után már spurizik is fel, tudja, hogy jön a reggeli :) Aztán reggeli után megy vissza durmolni :)

2012. szept. 4. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!