Lefárasztás. Milyen módszereket tudtok?
Szia!:)
Lehet, hogy csak nem zsákmányos...
De ha nem ez a gond, akkor vidd el egy jó kutyás helyre, ahol sokan játszanak a kutyával, hadd lássa, hogy mire való a labda...
Nekem is volt ilyen antilabdás kutyám, aztán került mellé egy zsákmányos keverék, mindjárt rájött, mi a pálya.:D
Sőt, a tükörsuliban árultak csoki illatú (?:D) köteles labdát (nem jut eszembe a rendes neve), és hát azért az egy darabért megőrül.
Lehet neked is ilyen illatosított labdával kellene próbálkoznod.
Meg próbáld "behergelni"...
Lássa rajtad, hogy "húúúúhaaa" aztaa manóócska, látod mi ez??? jesszusooom egy labdaaa!:D"
Ugrálj, incselkedj vele miközben lóbálod a labdát a kötélen...
Nekem ez bevált...
Amúgy agilityzhettek is, van egy csomó tuti kutyás sport még a labdázáson kívül...
Vagy lehet kapni "kutyatársast"...
Többféle "fadoboz", amibe jutalomfalatokat rejthetsz, és van, hogy el kell forgatnia egy kis görgőt, vagy le kell emelnie egy csont alakú tetőt, vagy eltolnia a sínben valamit, hogy hozzájusson a falathoz...
Nagy agymunka, az enyémek imádják!:D
Meg ha már klikkereztek, akkor érdemes beszerezni egy klikkeres könyvet
mondjuk ezt:
és játszhattok úgy is, hogy "klikker barkóba"
Te gondolsz egy feladatra, és kiadod a parancsot: Csinálj valamit!
De ennyi, nem mondod, hogy mit.
És ha a kutya rájön, hogy azt akartad, hogy ágaskodjon egy székre, akkor megjutalmazod...
Most ez nagyon leegyszerűsített, sóval neked kell klikkelésekkel rávezetned a kutyát a megoldásra.
(Pl. ránéz a székre, klikk... megszagolja, klikk... stb...)
És ha ágaskodik, hatalmas dicséret, több jutifali,...
Ezt imádni szokták:)
Én eddig az Aldiban meg a Kikben láttam...
De mivel máshol nem néztem (ott olcsó volt), ezért simán lehet, hogy van Fressnapfban, Alpha Zooban is...
Nekem ami a legjobban bevált, egy hosszú, hajlékony botra kötött plüss. Imádja kergetni! Ha elkapja, kap érte falatkát, így szívesen és azonnal elengedi, nem kell viaskodni vele. Én alig mozgok, ő őrülten száguld és lefárad :)
Bár gondolom nem sokan találnak már rá, de végre előreléptünk az ügyben :-)
Tescoban volt 900 ft-ért egy jó kis gumilabda, aminek üreges a belseje és nagyon jól pattog, ráadásul jutalomfalatot is lehet beledugni, ezt nagyon szereti, jó egy hét klikkerezés után már szépen vissza is hozza :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!