Van olyan kutyatáp, ami direkt diszpláziás kutyáknak való?
Pontosan tápot nemtudok neked ajánlani, de utána nézhetsz mert vannak ilyenek.
Viszont egy nagyon jó tablettát a GF 600-at ajánlanám. Szerintem az egyik legjobb zöldkagylós készítmény.
Olvass utána nyugodtan webkutyán, mit írnak azok akik már jó ideje adják a kutyájuknak. Akár teljesen tünetmentessé is lehet tenni a sántikálást.
Az én kutyámon a fél éves szűrésen nagyon súlyos kétoldali diszpláziát állapítottak meg. Nagy volt rá az esély h DP-s lesz, mert az anyja is az volt, de reménykedtem. Egy nap 3 órás játék után hazafelé sántítani kezdett, itthon fájt a leülés, a lefekvés és a felállás. Mentünk másnap dokihoz röntgenre, amikor megnézte a felvételt csak annyit mondott: úristen!
A kutyám mindkét oldalon súlyos dp-s, az egyik oldalon a vápába illeszkedő combcsontfej nem volt még 50%-ra kifejlődve sem. Azonnal előírta emelt dózisú kalcium szedését (ne gyertek azzal h hülyeség, én azt csinálom amit a doki mond), és felírt jó adag fájdalomcsillapítót. Fájdalomcsillapítóból még kettő darabot kellett elhasználni, azóta nincs rá szükség.
Egy ideig nem nagyon engedtem szabadon futkározni. A végleges szűrésen már elfogadható volt mindkét oldal. Semmi extra tápot nem kapott, csak több csontot, meg porított tojáshéjat.
Legközelebb zöldkagylót fog kapni, csak most a súlyán dolgozunk, így más táplálékkiegészítő kell.
Amúgy erre a ronda betegségre nem létezik táp. De gondos hozzátáplálással és odafigyeléssel javítható az életminőség. Itt a kutyám, két éves elmúlt, és kirobbanó formában van. Tovább bír futkározni mint bármelyik kutya a környéken, mozgékony, vidám.
Szia! Vannak dp-re tápok, bár nem tudom, mennyit tud javítani a kutya állapotán.
Nekem is dp-s kutyám van, de még nem adtam ilyen tápokat neki. Orvosi kezelés után elkezdte kapni a Luposan zöldkapgyló port, illetve prémium tápot. Nagyon sokat segített, mostmár megint tud futni, nagyokat sétálni.
ma 13:33
Mégis, mi a gond azzal , hogy csirkés?
Ha a kutya nem allergiás rá, nyugodtan ehet csirkés tápot.
Egészséges, jó immunrendszerű kutyának tök mindegy .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!