Hány naponta adtok csontot a kutyátoknak és milyet?
kb. 5-6 éves koráig kaphat csontot, de ez fajta és egyedfüggő.
Az egyik 8 éves kutyánknak 1 hétig nem volt széklete a csonttól. A testvérének nincs ilyen baja.
Azóta nem kapnak csontot.
:O:O:O Hát én ilyet még nem hallottam, hogy állatorvos ellenzi a csontot!!!
Miért? Milyen kutyád van és mennyi idős??
Azt, hogy a csöves csontokat, ill. a sertést nyersen még megértem... de hogy egyáltalán a csontot???
Nem mondta, hogy miért?
Én úgy tudom, a csont kifejezetten jót tesz a beleknek, kicsit átmasszírozza őket, és segíti a bűzmirigy ürülését is.
Az enyémek mostanában nem kapnak, mert sajnos úgy felment az áruk, egyszer volt, hogy bevásároltam csirkefejet meg lábat, na azt imádták, bár féltem, hogy a csőr nem okoz-e problémát, de nem lett semmi bajuk... (azért azóta inkább nem adtam...)
Amúgy bármilyen farhátat, nyakat adok nekik nyersen, a sertés és marha csontot pedig 1 óráig főzöm, mielőtt megkapják.
(A lapockát még nem próbáltam, de jó ötlet!:))
Viszont csöves csontot sosem kapnak, bár szívesen adnám az ebédből a maradékot, de nem merem, annyira mondják, hogy szilánkosan törik és veszélyes...
A foguk tisztán tartásához is kell a csont... (mondjuk én most csak szárított sertés- és marhabőrből préselt "csontot" adok nekik.
SOha.
Valóban nem tesz jót nekik a csont olyat lehet adni mint pl lapocka csont amit nem tud megenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!