Mitől függ a kutyák étvágya? Függ az étvágy a kutya fajtájától? Mivel lehet javítani az étvágyat?
Nem véletlen, de nem is a fajtával van összefüggésben igazából. Egyszerűen a kisebb kutyákat gyakrabban kényeztetik el a gazdáik, illetve hanyagolják el a nekik megfelelő foglalkozást, ami többek között ilyen jellegű problémákhoz is vezethet.
Amúgy az étvágy függ a kutya általános hajlamától az evésre, a napszaktól, hőmérséklettől, kedvtől, egészségi állapottól, meg egy csomó olyan dologtól, amitől például nálunk, embereknél is.
Nekem yorkim van, a világ legnagyobb zabagépe, szerintem egyszer engem is meg fog enni :D
Tavaly vigyáztam egy másik yorkira 3 napig. A gazdája olyan pakkot adott mellé, azt hittem viccel. Táplálékkiegészítők, több féle táp, meg minden anyám kínja. Mondtam, hogy ok, majd figyelek rá, hogy rendesen egyen...csak mert a gazdi szerint borzalmas evő. Ja, és utál sétálni, és utál minden kutyát.
Hát én minden nap mentem velük 2-3 órát, és a kutya nagyon élvezte, és farokcsóválva ment oda minden kutyához, akivel találkoztunk, igaz látszott rajta, hogy nem nagyon tud mit kezdeni a helyzettel. Gondolom nem volt kutyákhoz szoktatva.
A nagy izgalmakra természetesen úgy ette a vacsoráját (száraztápot és volt mellette pár falat főtt hús), mint a gép.
A gazdi azóta sem hiszi el, és panaszkodik, hogy milyen rossz evő, "végül mindig sonkát kell neki adnom, mert mást nem eszik meg"
Most erre mit mondjak? el van kényeztetve.
Köszönöm a válaszokat és az ötleteket.
Szerencsére az én kutyám (labrador keverék), köszöni szépen jól van, mozog és eszik is rendesen. (néha még többet is tudna enni,mint amennyit kap.)
A kérdés a környékemen élő kistestű, nem evős kutyák miatt fogalmazódott meg bennem. Rajtuk - illetve a gazdáikon- szerettem volna segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!