Szerintem nem, most keresgéltem ilyen híreket, és általában a kutyákat is menteni kell belőle. Egy olyan hírt találtam, ahol a kutyák mentettek meg egy gyereket, de az is valószínű azért volt, mert látták, hogy anyuka elájul, és ezért mentek fel a lányához ugatva, hogy baj van.
2012. aug. 29. 20:04
2/14 anonim válasza:
A kutyák nagyon okosak sok mindent megéreznek!
2012. aug. 29. 20:05
3/14 anonim válasza:
Így van, a kutyák okosak, ettől még nem bíznám rájuk azt, hogy ugat-e, ha a levegőben szén-monoxidot érez...
Pláne, hogy a szén-monoxid alulról kezdi el megtölteni a szobát, tehát lehet, hogy már rég elájulna, mire egyáltalán jelezne.
Ezért van érzékelő, az biztonságosabb, mint egy állat.
[Állatvédők kedvéért: embert sem mernék arra a célra alkalmazni, hogy szóljon, ha szén-monoxid van a levegőben.]
2012. aug. 29. 20:07
4/14 anonim válasza:
A CO szagtalan, így nem hinném.
2012. aug. 29. 21:08
5/14 anonim válasza:
Sajnos nem 100%, mivel már előttem írták szagtalan. Bár előfordulhat, hogy észleli a kutya de nem eldöntött dolog, hogy a gáz összetevője, vagy az emberi test megváltozott kipárolgása miatt lehet
2012. aug. 30. 10:00
6/14 A kérdező kommentje:
3: A szén-monoxid könyebb a levegőnél, úgyhogy felülről kezdi megtölteni. 4,5: És honnan tudjátok, hogy attól, hogy az ember számára szagtalan, attól még a kutya számára is az, hiszen az ibolyántúli sugárzás is "színtelen" az emberi szem számára, a rovarok, ragadozó madarak mégis látják.
2012. aug. 31. 12:24
7/14 anonim válasza:
Nem tudom, hogy érzi-e, de egy biztos.
Általában a kutyákat az ilyesmi jelzésére tanítani kell, mint a bomba, drog, ember kereső kutyákat is.
Természetesen néhány kutyában erősebb a veszélyt jelző ösztön, de ez szinte 0 jelzési garanciát jelent egy hobbi kutya esetében, ami sose volt ilyesmi irányban tanítva, képezve.
Nagyon ritka, ha egy otthoni, hétköznapi kedvenc jelzi, ha baj van, sajnos nem családi filmben élünk.. :)
2012. aug. 31. 15:43
8/14 anonim válasza:
igen :) a kutyák orra sokkat érzékenyebb mint az emberé tehát előbb megéreznek szagokat és ösztönösen ugatnak :)
2012. aug. 31. 15:48
9/14 anonim válasza:
De ha szagtalan, akkor mit érez?
A ultraibolya az emberi szem által már nem érzékelhető tartományban van, ez tiszta sor. De a CO-ra soha nem mondják, hogy az emberi orr által nem érzékelhető szagú.
2012. aug. 31. 19:21
10/14 anonim válasza:
A szagtalanság fogalmát az emberi orrhoz viszonítják. Van szén-monoxid érzékelő, tehát elvileg lehetne biológiai érzékelő is, például a kutya orra. De valószínűleg vagy a kutya sem érzékeli a szén-monoxidot, vagy érzi, de nem gondolja veszélyesnek, ezért nem jelzi. Ezerféle szaggal szokott találkozni, nem fog minden újra vagy furcsára elkezdeni hisztériázni, csak ha azt gondolja, hogy az nagyon veszélyes.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!