Más is alszik együtt a kutyájával?
Ez mind nagyon szép és jó, amit írtok, hogy azzal van a probléma, aki ezt elítéli, meg hogy mindenki tartsa eg magának a véleményét, csakhogy van egy kis bökkenő:
A kutya nem alszik a falkavezér helyén a vadonban. A falkavezér aludhat a falkatag helyén, ott vele együtt, de a falkatag nem aludhat a falkavezér helyén. Ha valaki a kutyájával alszik, ott nagy valószínűséggel a kutya nem tudja, hol a helye a falkában. Lehetnek gondok, például nem fogad szót a kutya, megmorog, ha miközben eszik, a tápjához nyúlkálsz, stb.
Meg hát nem egészséges kutyaszőrt nyelni, de ez a kisebbik gond.
A gazda avagy falkavezér legnagyobb gyengesége a kutya felé, hogy beengedi a saját területére. Az ágy a falkavezér saját helye, azzal a kutya előtt ássa alá a tekintélyét, hogy beengedi az ágyába"
Nagyon félreértelmezed te ezt a falkavezéresdit! Az alap gondolattal egyet is értenék, de ha már a falkavezérségnél tartunk, akkor hozzá kell tenni, hogy az állításod csak abban az esetben helytálló, ha probléma van a rangsorral. És nem az a baj, ha a falkavezér beengedi a saját helyére az alattvalóját, hanem az, ha az alattvalója engedély nélkül megy be a vezér helyére. Nagy különbség! Normális kutya-gazda viszony esetén amikor a rangsor rendben van, megvan a gazdi tekintélye, akkor semmiféle negatív hatása nincs, ha él az előjogaival és behívja a kutyát az ágyába. Sőt, ez még a kötődést is erősítheti a gazdi iránt. Az megint más kérdés, hogy ritka az olyan gazdi, aki rendelkezik azzal a tekintéllyel, amely kellene egy ilyen kegy gyakorlásához.
Én első perctől fogva gyakran aludtam velük, de arra mindig ügyeltem, hogy az ágyamba nem jöhettek be, én mentem le hozzájuk a szivacsra. Imádok velük aludni, de a falkavezérségi tekintélyemet én is tartani szeretném, plusz fenntartottam az ágyat az ember társamnak, még akkor is, amikor nem volt. Mostanában csak akkor alszom velük a szivacson, ha a férjem nincs itthon, vagy ha betegek. Ha betegek, nincs az a pasi, akiért hagynám őket egyedül aludni.
Gyerekkoromban imádtam egy ágyban aludni a kutyusommal, igaz nem is nagyon voltam neki főnök, inkább olyan haveri viszony volt köztünk. Imádtuk egymást.
Más lehet, de én biztos nem :)
Első (előző) kutyám nem is volt az enyém, csak utolsó 2 évében...akkor néha felhívtam az ágyra, de utána szőr, homok és bizony vizeletcseppek maradtak...14 éves kistestű hosszú szőrű keverék kutyus volt...mellesleg max. 5 perc után le is ugrott az ágyról, melege volt :D
Mostani kutyusom 30 kg roti-nj keverék kan. Hozzám kerülése estéjén flexin sétáltunk, aztán amíg a kertbe vezető ajtót zártam be magunk után, addig Argos flexit kihúzva az ágyamban landolt :D Na akkor finoman közöltem vele, hogy az az ÉN ágyam és neki a földön a helye a pokrócán :)
Ágyamban kutyának helye nincs. Se higiéniai, se falkavezéri dolgok miatt.
Argos-nak a kukacából folyamatosan szivárog fehéres-gennyesszerű trutyi, mint megtudtam a múlthéten, ez vmi baciféleség, amit drága pénzen ki lehetne kezeltetni, de aztán amint leül-lefekszik az utcán, ismét előjönne...természetes dolog, kanoknál elég gyakori...hát köszi, az ágyamban nem szeretném látni így meg aztán pláne :D
Nyáron ott van neki a fű (gaz) és a HOMOK, amibe jó kis mélyedéseket ágyazott magának...elég nekem az a meló, amit ezzel ad, ugyanis bejön a lakásba és egy tonna homokot hagy maga után, amit nem elég felsöpörni, mert álmában a nyála is folyik...akár nekem :D
Télen pedig úgyis sokat van bent a pokrócán
Persze kutyaháza is van fincsi pokrócokkal...
Egyszer-kétszer persze a letakart ágyra, épp ágynemű mosás előtt felhívtam az ágyon, akkor jó volt hozzábújni...de a szőr, a homok, stb...tényleg nem hiányzik nekem az ágyba...elég, hogy ígyis a számból veszem ki a szőrszálakat gyakorlás és játék után :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!