Mit csináljak, ha a dobermannom nem szereti a kisgyerekeket és meg is kapja őket?
A dobermannom 4éves és én(13) ha barátaim jönnek át el kell kerítenem a másik udvarban mert megharapná őket.De a kiszámíthatatlan és így nehezen viszem el sétálni. Egyébként más kutyákkal se jön ki jól :( mit tegyek????
Pedig jó nevelést kapott ... :)
Jó nevelést kapott??
Törpikém, a jó nevelés azt jelenti, hogy a kutya szófogadó, és nem mutat agressziót semmivel és senkivel szemben. Vagy még ha meg is ugat valakit, akkor Te rászólsz, és ő abbahagyja. Ezt jelenti a jólneveltség.
13 évesnek nem kell dobermann. Én nem engedtem volna, max labradort vagy berni pásztort. Sajnos sok ember nem megfelelő fajtát választ és nem is a fajta igényeinek megfelelő nevelést, ellátást nyújtja.
Kérjétek szakember segítségét mielőtt baleset lesz, mert a kutyánál nem tisztázottak a rangsorbeli viszonyok. Ha nem bírtok vele ajándékozzátok olyannak aki ért hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!