Simán le tud jelenteni egy almot a nevére. A meoe-ban a törzskönyvezéshez csak másolatot kell leadni pl.
2012. aug. 29. 09:26
12/20 anonim válasza:
tekintettel arra, hogy alom bejelentő mellé csak tk másolatot kell adni igenis vissza lehet vele élni. Hallottam már cifra dolgokat... ha törzskönyv kell neki akkor szerkessz a képre egy feliratot amit nem lehet törölni és ennyi
2012. aug. 29. 10:56
13/20 anonim válasza:
Ez nem tűnik túl életszerűnek, persze elhiszem, hogy előfordulhat, de mi a fenének jelentene le valaki egy almot az én nevemre? És ha nincs is kennelnevem? És ha kanom van? Azzal mit kezd? Fedjegy nélkül még törzskönyvezéshez se tudja felhasználni.
2012. aug. 29. 11:19
14/20 anonim válasza:
Pedig ez nem így van, az egyik kutyás ismerősöm mesélte hogy kan kutya tk-ját hamisították át szukára, majd így hoztak le almot. Nem értem miért olyan nehéz elhinni hogy simán hamisítanak egy tk-t, amikor manapság már egy hamis diploma vagy igazolvány megszerzése sem nagy dolog.
2012. aug. 29. 11:24
15/20 anonim válasza:
Na, ezt meg főleg nem hiszem el. A törzskönyvbe nem tudnak ilyen egyszerűen belehamisítani, legfeljebb hamis SZÁRMAZÁSI LAP (nem törzskönyv!) másolatot adnak be. Aztán amikor a MEOE-ban előveszik a TÖRZSKÖNYV-et, és megnézik, hogy jé, ennek a "szukának" töke van, akkor mindjárt kibukik a dolog. Hiába ad be valaki egy nem létező kutyáról hamisított származási lap másolatot, ha az nem egyezik a törzskönyvben szereplő adatokkal.
2012. aug. 29. 11:41
16/20 anonim válasza:
De itt most ne csak a MEOE-s részére gondolj. Manapság mindenki azt hangoztatja hogy tenyésztő így tenyésztő úgy meg hogy milyen fontos is a tk a felmenők miatt. Egy laikus aki családi kedvencet szeretne tegyük fel hogy utána is néz hogy hogyan néz ki egy tk, elmegy egy ilyen emberhez ad neki egy hamis tk-t a kicsihez miközben már a szülei tk-ja is hamis, közben meg elkér egy keverék kutyáért 100e Ft-ot akkor már mennyivel is járt jobban mintha tk nélkül adná el 30e Ft-ért ? Nyilván akik nyomon követnek almokat azokat nem igazán lehet átverni, valamint aki mélyebben ássa bele magát a dologba az is rájöhet hogy valami nem stimmel, de rengeteg embert át lehet így vágni. Megint csak ismétlem magamat, miért olyan nehéz elhinni hogy okiratot hamisítanak Mo-on ? Én már hamis személyit is láttam és meg nem mondtam volna róla hogy hamisítvány és ha már ezt is tudják hamisítani akkor szerinted egy tk nem ? Ne légy már naiv.
2012. aug. 29. 11:54
17/20 anonim válasza:
Elhiszem, csak nem értettem, hogy mi lehet a hamisítás célja.
2012. aug. 29. 12:07
18/20 anonim válasza:
Őszintén szólva én még életemben nem láttam törzskönyvet, inkább a kutyamentő fajta gazdi vagyok :)
De létezik egy igen egyszerű megoldás: cenzúra.
Ami nem lényeges a kérdés szempontjából, egyszerűen ki kell retusálni.
Aki ügyes, még ilyen "véletlenül elcsúszott" hatást is tehet rá, így aztán végképp nem szólhatnak semmit :)
2012. aug. 29. 13:22
19/20 anonim válasza:
oké, de a törzskönyvnek 2 oldala van, és törzskönyvezéshez mindkettőt kérik. én nem hinném, hogy bármelyik érdeklődő is 2 oldalas fénymásolt törzskönyvet kérne. ugyhogy már itt bukik a dolgo.
2012. aug. 29. 15:30
20/20 anonim válasza:
a hátsó lapon semmi egyedi infó nincs, csak a hologramos matrica... aki még sosem látott származási lapot, az szerinted tudja, hogy annak ott kell lenni?
a nyilvántartási szám(ok), az adatok az első oldalon szerepelnek.
de még egyszer mondom: ha valakinek a felmenők kellenek, akkor regisztrálni kell egy adatbázisra, és azt mutogatni. erre ott van a pedigreedatabase.com, de van külön pites (gamedogped.com), munkakutyás (working-dog.eu), pásztorkutyás (ovcharka.nu), border collie-s (anadune.com) ésatöbbi...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!