Számunkra mi a legmegfelelőbb kutya?
Egy családnak való kutyát szeretnék,de olyat,ami azért nem ugrálja körbe a nem kívánatos besurranókat,de bent is tartható. Ha suliban vagyok vagy senki nincs itthon kint lenne,ha itthon vagyunk bent lenne és bent is aludna. Még 4 évem van a gimiből utána szerintem nagyvárosba megyek,és akkor a szüleimre maradna. Anyukám úgy is szeretne egy benti-kinti kutyust.
A szőrével nem nagyon szeretnék sokat foglalkozni,de ahogy jön. Nyáron természetesen többet. Persze a kutyával is,mert akkor sok szabadidőm van.
Könnyen taníthatót szeretnék,de ilyen alap dolgokra tanítanám,hogy ül,fekszik stb. Meg játszani,dobálni neki a labdát ilyenek. Ilyen táncol,ugrál trükkökre nem tanítanám,mert szerintem az kínzás.
Sétáltatni szeretném,és azt,hogy ha jön valaki ne bántsa. Ez lehet,hogy a házőrző természete miatt nem jó.
Apukám okos kutyát szeretne,és ez fontos,mert ha nem lenne az,akkor nem is szeretné...
Előre is köszönöm az ötleteket! :)
Szerintem a golden retriever, kuvasz, skót juhász, újfundlandi..
nekünk újfundlandi van, és imádjuk. Minden tulajdonság benne van amit te szeretnél és felsoroltál. Igaz nevelés kérdése. Mi sokat foglalkoztunk vele és így nyolc éves korára olyan lett mint egy családtag. Néha nagyon közvetlen más kor meg úgy viselkedik mint egy dáma. Vigyázni kel vele, mert könnyen átveheti az irányítást az ember felett és nagyon jól tud zsarolni is. Ja és nagyon tanulékony...
Én is csatlakozom a többiekhez, ez nem kínzás a kutyának :)
És ahhoz a gondolathoz is, hogy rengeteget kéne még olvasnod/tanulnod a kutyákról. Alap, hogy egy jól szocializált kutya, ha kilép az ajtón, onnantól nem támadná az embereket. Pláne, ha a gazdája is ott van, mivel a kutya akkor támadjon, ha a gazdája utasítja rá. A területvédés pedig más, benne is van a szóban, hogy a területét védi.
Szüleid mennyit foglalkoznának a kutyával napi szinten?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!