Nálatok BH vizsgán mennyire vették komolyan az utcai részt?
Az az igazság hogy utcán való sétálásnál eddig egyik kutyámnál sem követeltem meg hogy láb mellett jöjjön, csak annyit hogy laza legyen a póráz séta alatt és pórázhosszra elém i mehet. Olvastam a szabályzatot amiben meg ezt írják: "A K vezetője bal oldalán, laza pórázon, jókedvűen úgy haladjon, hogy a lapockája a KV térdével egy vonalban legyen."
Ugyan ez az elvárás vonatkozik a pályamunkára is, és igazából ez a része aggaszt egy picit mert a többit megcsinálja biztosan, nem szokott semmi gond lenni sétáknál.
Nyugodj meg, nem veszik komolyan (sajnos)...ezért van, hogy sok vizsgás kutya az utcán mégis nehezen kezelhető és agresszív más kutyák közt.
Mi a vizsgapályától kb. 200 métert mentünk ki egy főút mellé, ahol egy kórház melletti buszmegállóban tesztelték a "tömegbírást" :D El kellett menni kb. 20 métert, aztán vissza egy kikötött kutya mellett, akinek a gazdija nem látótávolságon kívül, hanem kb. 5-6 méterre állt. Az egész kikötés nem volt másfél perc :)
Utána átmentünk az út túloldalára, ott egy autós állt meg útbaigazítást kérni, egy bringás is elment csengetve asszem mellettünk és ennyi volt :)
Utcán a kutyám láb mellett közlekedik laza pórázon, de itt annyira poénra vettük, hogy magától le sem ült a járdán és kicsit feszült a póráz, egyszer finoman be is rántottam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!