Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nálatok BH vizsgán mennyire...

Nálatok BH vizsgán mennyire vették komolyan az utcai részt?

Figyelt kérdés
Több embert is kérdeztem már erről és sokan mondták hogy nem vették valami komolyan ezt a részét a vizsgának, nem kellett minden pontot megcsinálni amit leírnak a vizsgaszabályzatban (bár elvileg nem is kötelező mindent megcsinálni, a bíró dönti el hogy mit csináltat meg a vizsgázókkal) valamint hogy a követelményeket (pl. láb mellett menjen a kutya) sem veszik túl szigorúan. Mik a tapasztalataitok erről ?

#vizsga #utca #rész #BH #követelményei
2012. aug. 28. 10:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Én még nem voltam csak készültem rá, és sztem sem veszik túl szigorúan a leírás mindig szigorúbb.
2012. aug. 28. 11:48
 2/5 anonim ***** válasza:
Egy jó biró már 10 méter tömegben való közlekedés után is meglátja, milyen a kutya. De szerintem komolyabban kéne venni.
2012. aug. 31. 10:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Mi ugyan még csak készülünk rá (még a korhatár alatt vagyunk), de pár napja néztem a szabályzatot és mintha az is lenne benne, hogy az utcai részen nincs megkövetelve a láb melletti séta. Akik már megcsinálták az ismerőseim közül ők azt mondták, hogy nem volt vészes és tényleg nem csinálták végig pontról pontra a dolgokat, volt akinél 5percig sem tartott.
2012. aug. 31. 10:16
 4/5 A kérdező kommentje:

Az az igazság hogy utcán való sétálásnál eddig egyik kutyámnál sem követeltem meg hogy láb mellett jöjjön, csak annyit hogy laza legyen a póráz séta alatt és pórázhosszra elém i mehet. Olvastam a szabályzatot amiben meg ezt írják: "A K vezetője bal oldalán, laza pórázon, jókedvűen úgy haladjon, hogy a lapockája a KV térdével egy vonalban legyen."

Ugyan ez az elvárás vonatkozik a pályamunkára is, és igazából ez a része aggaszt egy picit mert a többit megcsinálja biztosan, nem szokott semmi gond lenni sétáknál.

2012. aug. 31. 11:06
 5/5 Szilvi & Argos ***** válasza:

Nyugodj meg, nem veszik komolyan (sajnos)...ezért van, hogy sok vizsgás kutya az utcán mégis nehezen kezelhető és agresszív más kutyák közt.

Mi a vizsgapályától kb. 200 métert mentünk ki egy főút mellé, ahol egy kórház melletti buszmegállóban tesztelték a "tömegbírást" :D El kellett menni kb. 20 métert, aztán vissza egy kikötött kutya mellett, akinek a gazdija nem látótávolságon kívül, hanem kb. 5-6 méterre állt. Az egész kikötés nem volt másfél perc :)

Utána átmentünk az út túloldalára, ott egy autós állt meg útbaigazítást kérni, egy bringás is elment csengetve asszem mellettünk és ennyi volt :)

Utcán a kutyám láb mellett közlekedik laza pórázon, de itt annyira poénra vettük, hogy magától le sem ült a járdán és kicsit feszült a póráz, egyszer finoman be is rántottam :)

2012. aug. 31. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!