Nálatok a póráz nélküli séta hogy néz ki?
Fú, hát az enyémen ma volt póráz. Azt hiszem idén ez volt a 3. alkalom :D
Pest külvárosában élünk, soha nem teszek rá se nyakörvet, se pórázt. Sétálunk házak között, kutyák között, emberek között. A legnagyobb távolság kb. 15-20 méter, ennél messzebb soha nem megy. Általában előttem megy, nem szeretem, ha nem látom, úgyhogy én szoktam magam elé küldeni.
Amikor ma rajta volt a póráz a belvárosban, magam is meglepődtem, mert magától folyamatosan láb mellett jött.
Figyi, ez egy nagyon nyugis környék. Biztos vannak harapós kutyák, de a gazdik többsége van annyira intelligens, hogy pórázon tartja a kutyáját, ha szükséges. Egy labrador van, aki valami miatt pikkel az enyémre. Ha látjuk őket jönni, akkor nagy ívben kikerüljük egymást.
Még soha egy ember sem szólt, hogy miért nincs pórázon. Jól nevelt, szófogadó, és jól szocializált. Errefelé az embereknek természetes, hogy sok kutya van, és békésen élnek egymás mellett.
Én meg állandóan azt lesem, hogy mikor találok egy kóbor kutyát, akit menthetek, de 6 év alatt egyet sem láttam a környéken. Illetve 1 volt, de őt is hamar befogadta egy család a másik kutyusuk mellé.
Rendőrök is mennek egy kört majdnem minden nap, szóval ez tényleg jó környék.
Lehet, hogy nem hangzik túl jól, de szerintem ennyi kockázat belefér... Egyszer ijedt meg nagyon a kutyám egy lótól, és nem elfutott, hanem hozzám szaladt.
Viszont szilveszterkor rá szoktam tenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!