Miért ilyen félős a kiskutyám?
Figyelt kérdés
Van egy 3 és fél hónapos border collie szukám akit 25.-én vettünk egy "tenyésztőtől".Az a problémám a vele, hogy iszonyatosan fél mindentől és mindenkitől. Engem már elfogadott, és a gyerekekhez is odamegy, de a felnőttektől retteg. Eddig nem volt szocializálva, mert egy ketrecben élt a szüleivel, és az egyetlen amit látott az a kecske volt. Lehet még változtatni vagy mindig ilyen marad?2012. aug. 28. 09:57
11/19 anonim válasza:
Ez azért durva. Tudod, hogy egy ilyen félős kutya is mutathat félelmi agressziót főleg, ha már felnőtt lesz? Ne kisérletezzetek vele tudatlanul, hanem keressetek egy jó kutyaiskolát! És ne akkor, amikor már nagy a baj, hanem még most!
12/19 A kérdező kommentje:
Az a kutya beteg volt az apjától örökölte, az orvos szerint semmi esélye sem volt a javulásra. Minél többet foglalkoztam vele próbáltam emberek közé vinni annál rosszabb lett.
2012. aug. 28. 14:16
13/19 anonim válasza:
Talán azért, mert nem szakszerűen foglalkoztál vele, és valójában fogalmad sem volt arról, hogy a kutya miért agresszív és mit kéne vele tenni. Az állatorvos meg maximum akkor szóljon bele ilyenbe, ha tényleg idegi alapon beteg a kutya, de akkor meg altassa le ott helyben.
Szóval kérj szakmai segítséget, mindenkinek úgy lesz a legjobb.
14/19 A kérdező kommentje:
Rendben,mindenféleképp kérek tanácsot több szakembertől is,és elviszem kutyaoviba. Remélem megelőzhetem a bajt még. Köszönöm mindenkinek.
2012. aug. 28. 14:39
15/19 anonim válasza:
Megsúgom mindenkinek, attól h egy ember elvégzi az állatorvosi egyetemet nem lesz etológus, így nem sokkal ért jobban a kutyák viselkedéséhez mint egy biológus vagy egy humán orvos. Ők nem kutyakiképzők, nem küllembírók és nem etológusok ezt felejtsük már el.
16/19 anonim válasza:
Egyébként azt sem értem, h volt már egy - állításod szerint - apjától örökölten agresszív kutyád, és mégis bevállaltál egy tökéletesen lenyomozhatatlan genetikai háttérrel rendelkező kutyát...gyerekek mellé.. hm....érdekes.
17/19 A kérdező kommentje:
Én csak a legjobbat szeretném a kutyusnak,nem számít sem idő sem más. Eddig nem volt túl sok időm a suli miatt,de most itthon vagyok,így mindent megteszek hogy jobb legyen neki bármibe kerül is.Így szeretnék hasznos tanácsokat nem leszúrást.
2012. aug. 28. 15:06
18/19 A kérdező kommentje:
Ha valaki olvassa még,akkor leírom a fejleményeket! Nagyon sokat javult a kiskutya,már az idegen nőkhöz is oda mer menni,de a férfiaktól még tart.A héten kapja a kombinált+veszettség oltást,utána viszem kutyaoviba.Szerintetek a Josera junior táp jó neki? Eddig dog chow puppy-t kapott,de azt mondták,a josera jobb.
2012. szept. 4. 13:06
19/19 anonim válasza:
A Josera jobb, bár ha anyagilag megteheted, akkor inkáb Kids-et vegyél neki, ne Juniort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!