Miért morog rám, ha komolyabban rászólok?
Én ezt nem értem. Minden falakvezér"trükköt" betartok. Nyugodtan viseli,hogy én eszem előbb,az ajtón esze ágában nincs bemenni előttem,ha szemezünk elnéz,ha póráz nélkül megyünk mindig a közelemben marad stb... Szóval látszólag úgy tűnik én vagyok a falkavezér.
De a minap nagyon össze vesztünk.:) Nem bírtam sétáltatni,mert állandóan tépte a pórázt,teljesen megőrült. Eddig elég volt azt mondanom ilyenkor,hogy Nem,de most minden hiába volt. Mindig megálltunk,addig nem mentünk tovább,míg csinálta...persze hiába,ahogy elindultunk kezdődött előről...És az lett a vége,hogy kapott egyet az orrára (NEM VERTEM MEG! még mielőtt beindulna a szitkozódás) erre rám morgott és még neki áll feljebb. Otthon ilyenkor le szoktam birkózni,de az nyílt utcán nem lehetett,szóval rá hagytam...és azóta még inkább ezt csinálja,ha keményebben rászólok és már lebírkózni sem hagyja magát! Mi ez az egész? Tanácsot szeretnék kérni! Mivel büntessem,amikor rám morog és ellenszegül? (ijesztő ám ilyenkor a kis drága!)
köszi a segítséget
Én azt javaslom, hogy amikor morog, vagy ellenszegül, a nyakánál fogva nyomd le a földre. Egyszerűen a nyak tetején rámarkolsz és lenyomod.
Ezt kutyakiképzőtől hallottam.
Üdv
Nem most lesz ivarérett? Attól lehetne a pórázrángatás (ez már önmagában dominanciaprobléma).
Illetve nincs valami baja?
A pórázrángatással kezdődött, azt kéne kideríteni az miért volt.
Milyen fajta kutya, illetve kan vagy szuka? Mennyi ídős?
Nekem kicsit úgy tünik, mintha a falkán belül megváltozott a sorrend. Biztos volt valami esemény, ami után a kutyád nem tisztel többé vagy nem téged tekint falkavezérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!