Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki hajnalban is nagyot sétál...

Aki hajnalban is nagyot sétál a kutyával, az este is?

Figyelt kérdés
Most olvastam egy válaszban, hogy van, aki reggel fél 6-kor is leviszi a kutyát munka előtt, meg este 10-ig sétálnak. Az ilyen gazdi mikor alszik?! Most komolyan, ha valaki fél 6-kor sétál, az hogy bírja energiával a késő esti sétát is? Ezt már több válaszban olvastam, ezért gondolkoztam el rajta.
2012. aug. 27. 09:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Hogyhogy hogy? A séta azért nem olyan megerőltető sportág :D A késő esti meg a hajnali séta általában csak egészségügyi, 10-15 perc, nem olyan nagy kaland.
2012. aug. 27. 09:29
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is negyed 6, fél 6 között kelek, és 6-ig, negyed 7-ig sétálunk. Délben a szüleim viszik le, az olyan 10-20 perc, aztán én 17 órakor.

A 17 órás séta nyáron csak 10 perc, mert akkor nagyon meleg van, és olyankor inkább este 8-10 között megyek vele nagy sétára.

De ősztől már a 17 órás séták a "nagy" séták. Ez olyan 1-2 óra, és akkor még este 10-kor egy 2 perces séta, amíg pisil egyet.

10-11 között fekszek aludni. Nekem 6-7 óra alvás bőven elég, hétvégén sem szoktam 8 óránál többet aludni.

Nem is tudnám úgy elképzelni az életemet, hogy a reggeli ébredés után leüljek reggelizni, megszoktam, hogy öltözök, és már megyünk is ki a friss levegőre.

És az esti sétákat is nagyon élvezem. Mások tévét néznek, moziba mennek, számítógépeznek. Én meg kint sétálok a kutyámmal, és nekem ez így örömteli:)

2012. aug. 27. 09:34
 3/8 anonim ***** válasza:

Én ezt akkor csináltam amikor még kicsi volt a kutyám és sűrűn le kellett vinni eü sétára, az a pár hét vagy 1-2hónap teljesen kibírható, sőt igazából hozzá is szoktam.

Igaz nálunk úgy nézett ki a dolog, hogy 5-6óra körül gyors eü séta, majd ha volt még időm akkor munka előtt egy 30-40perces fárasztásos, játékos séta. Munka után vagy egyből mentünk egy nagyobbra vagy csak gyorsan levittem, de olyan 1-2órát sétáltam vele esténként, és ezután még attól függően, hogy meddig voltam ébren még 2-3óránként levittem.

Most, hogy már elég nagy és tökéletesen szobatiszta reggelente van egy eü séta, egy nagyobb munka után (min 1,5órás) és este még egy eü séta. Persze mikor itthon vagyok másképp néz ki a nap, többet leviszem. Hétvégén suliba járunk ott "kitombolja magát" ÖV-n ez sokszor elég is, bár mikor délelőtt van suli néha még este elmegyünk egyet sétálni, de nem bánja ha kimarad, tök nyugisan elvan itthon és pihen.

Az, hogy energiával hogy lehet bírni: könnyen, engem tökre feldobnak az esti séták, ilyenkor kiszellőzik a fejem, tudok gondolkodni ha akarok vagy éppenséggel pihen az agyam és a kutyával foglalkozok csak és élvezem a társaságát.

2012. aug. 27. 09:39
 4/8 anonim ***** válasza:
40%
Ember és kutya függő. 1 séta egyszerre legyen legalább félóra, és napi összesen 1óra ajánlott, persze ez függ a kutya aktivitásától valakinek több is kell. Ha beérsz dolgozni félóra alatt és 8ra mész akkor neked elég felkelni fél 7kor.. kb. És nem feltétlenül muszáj késő este levinni bőven elég este 6-7-8 felé 1-1/2 órára. Minden időbeosztás kérdése.
2012. aug. 27. 09:46
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem a séta hosszával/nehézségével vannak kétségeim, hanem én képtelen lennék 7-8 óránál kevesebbet aludni. Ha 19-ig séta, akkor minimum 11-kor kerül az ember ágyba, és ha emellé 5-fél 6-kor kel, akkor az alig több, mint 6 óra alvás. Én ezt tuti, hogy nem bírnám.
2012. aug. 27. 09:46
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja hogy így. Én 9-10 órákat aludtam, amikor panelben laktunk, a kutyának semmi problémája nem volt ezzel, aludt velem. De lefekvés előtt meg felkelés után séta van, akár 10-kor, akár hajnali 3-kor fekszem.
2012. aug. 27. 09:50
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Így nézve a kérdést más :)

Nekem van amikor 6óra alvás is elég, de csak azért mert hozzászoktam. Nyilván mindenkinek úgy kell alakítania a napját, hogy az számára megfelelő legyen.

Hogy más hogy oldja meg az az ő dolga, gondok akkor vannak mikor valaki kutyát akar, de egyből jön azzal a kifogással, hogy reggel nincs rá ideje (talán tegnapi kérdés?), szerintem ha valakinek kutyája van nem nagy áldozat reggel rászánni azt a 10-15percet, hogy levigye egy eü sétára és megetesse.

2012. aug. 27. 10:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Én is hajnalban viszem le a kutyát, de az esti séta 8-ig tart, aztán fürdés, lefekvés, és már fél 10-kor alszom. Ezért érdekelt, hogy mások hogy bírják ezt energiával:)
2012. aug. 27. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!