A kutyám nehezen tanul és nem tudom megtanítani neki a pacsit miért lehet ez pedig megdicsérem és megjutalmazom falatkával de nem hajlandó pacsit adni 1 éves lesz milehet az oka?
Az, hogy rosszul tanítod, és nem érti a lényeget :)
Tegyél a kezedbe egy jutalomfalatot, mutasd meg a kutyának, és markolj rá. Addig ne add oda neki, amíg rá nem mancsol, akkor viszont azonnal nem dicsérettel. Eleinte tedd lentre, hogy könnyen elérje. Aztán később a falatot adhatod a másik kezedből, és elkezdheted egyre jobban kinyitni a kezedet, hogy végül a tenyeredbe mancsoljon.
Örülök, hogy megbecsülöd és megköszönöd a jótanácsot, nem pedig követelőzöl, mintha neked ez járna, szép emberi szokás :)
Ha leírod, melyik része nem tiszta, akkor pontosítom, de mivel szerintem elég érthető volt a leírásom, nem tudom, mit mondhatnék másképp.
http://www.youtube.com/watch?v=_iEDvjxBHrM
Itt láthatod az elején, mire gondoltam. Ez a kutya már rutinos pacsizó, a tiéd elsőre biztos nem fogja ilyen hamar lemancsolni a kaját tartalmazó kezet, de legyél türelmes, és tartsd neki lejjebb a föld felé, hogy kényelmesen elérje a lábával a kezedet :) Általában amit nem tudnak a szájukkal kiszedni, azt megpróbálják a lábukkal megpiszkálni, ezért fogja előbb-utóbb a mancsát használni, ha a nyalogatásra meg böködésre nem kapja meg a kaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!