Mit csináljunk a westienkkel hogy ne legyen ilyen?
Figyelt kérdés
3éves múlt most,szuka,(kb 3 hónaposan hoztuk magunkhoz) kicsi kora óta el van kapatva...bátyám úgy elkényeztette hogy a család többi tagjára olyan szinten nem hallgat, hogy hiába szólítgatjuk, lesz*rja...pedig okos kutya...ezen kívül, olyan hogy ha valami nem tetszik neki vicsorog, és meg is harapta anyát meg engem is már nem egyszer...bátyámat nem..csak majdnem..pedig nem bántjuk soha..nagyon idióta ..hogy lehetne megnevelni? max akkor megy oda hozzánk ha éhes...adunk neki enni, és lelép...ha valahol fekszik még megsimogatni se lehet mert már támadna...múltkor is rám támadt mert a kezemmel legyeztem magamat a melegbe és azt hitte őt fenyegetem vagy nem tudom..elkezdett morogni, és ahogy álltam fel nekem esett és olyat beleharapott a vállamba, hogy egy jó nagy heg maradt rajta...nem tudom mit kellene vele kezdeni már...bátyám persze védi, mert imádja és a kutya ezt tudja...nagyon undorító a viselkedése...nem tudom mit lehetne tenni...de ez már nem állapot..lehet azért ilyen mert nem fialtattuk le...valakinek valami ötlet? vagy már így fog maradni amíg él? a helyzet egyre rosszabb...egyre gyakrabban csinálja..bátyámmal erről beszélni nem lehet, mert szerinte mi vagyunk a hibásak..ha az asztal alatt fekszik még oda nyúlni se lehet megsimogatni sem...mert megharap..utána meg csikorgatja a fogát mint aki fél..
2012. aug. 26. 13:05
1/5 anonim válasza:
Na ez az, amit nem lehet két mondatban leírni, olvassatok sokat a falkavezérségről, kutyanevelésről (Cerberos kutyaiskola weboldalán, Cesar Millan és Jan Fennel könyveiben), de legjobb lenne szakember segítségét kérnetek, gyorsabb és hatékonyabb, mint egyedül próbálkozni.
Viszont amíg az egész család nem akarja a változást és nem hajlandó tenni érte, addig ne remélj sokat. Vagy megváltoztatjátok a kutya életét, úgy, hogy abban mindenki részt vesz, vagy csak tessék-lássék megoldásokkal összezavarjátok.
A szülésnek pedig semmi köze nincs ehhez, egyszerűen félre van nevelve.
2012. aug. 26. 13:09
2/5 anonim válasza:
Először a bátyádnak kellene elmagyarázni, hogy ez így nem normális, és ha nem hajlandó változtatni, repülni fog a kutya, szó szerint. Lényeg, hogy a kutya most azt hiszi, hogy ő a családban mindenki felett áll, ha jól értem, a bátyád felett is, hiszen őt is majdnem megkapta. A territóriumot is csak magáénak érzi, ezért védi magát pl. az asztal alatt, vagy ha elmész mellette mikor valahol fekszik. Tényleg olvassatok egy kis szakirodalmat, mert ez egy több lépésből álló folyamat lesz, amin végig kell mennetek. Az biztos, hogy a kutyus sem érzi így jól magát, hiszen egy csomó bizonytalanságot és feszültséget okoz neki ez a helyzet. De sosem késő elkezdeni ennek megváltoztatását!
2012. aug. 26. 16:24
3/5 anonim válasza:
ezt ide tényleg hosszú lenne leírni,
olvassatok sok kutyaneveléses könyvet,de a legjobb lenne elmenni egy kutyasuliba, a szakemberek segítenek és ilyenkor a legjobb lenne ha az egész család megy,hogy az oktatók mindenkinek elmagyarázzák a problémát...
a kutyátok viselkedés már tényleg nem egészséges,ezt egyedül ti nem fogjátok megoldani,ezt most mondom, ha olvastok a kutyanevelésről egy kicsit javulhat a helyzet,de teljesen nem fog megszűnni ,de az is lehet,ha vmit nem jól csináltok akkor meg épp,hogy rontanátok rajta..
hívjatok fel egy kutyasulit és menjetek el,szerintem az lenne a legjobb az egész családnak és a kutyának is!!!
2012. aug. 26. 18:00
4/5 anonim válasza:
Szerintem konzultáljatok szakemberrel,hátha ő tud okosat mondani.De valahogy olyan hihetetlen, hogy egy westi vicsorog meg harap. Nekem is 3 éves szuka hegylakóm van, még csak soha nem is morgott senkire,itt alszik mellettem, többször ráfeküdtem már,de egy"szót se szólt"érte. Sok vendégem szokott jönni,megugatja őket,azt annyi,de hogy vicsorogjon...hmmm...
2012. aug. 27. 20:50
5/5 A kérdező kommentje:
tényleg vicsorog...tesóm így nevelte, hogy neki mindent szabad, ha pedig nem tetszik valami , támad...
mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat, megpróbálunk bátyámmal beszélni, és elmenni valahova ahol segítenek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!