Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért morog a saját kutyám,...

Miért morog a saját kutyám, abban az esetben ha valaki idegen van nálunk és rászólok?

Figyelt kérdés

Ma például itt voltak a tesómék, és durván ugatta őket, meg láttam hogy képes lenne megharapni.

Rászóltam elég keményen erre mindha még dühösebb lett volna és rám is morgott.

Láttam rajta ha most odamennék képes lenne hozzámkapni.

Persze, nem ugrott rájuk, hallgatott rám azért, de látszott a szemein, hogy most jobb ha nem megyek a közelébe.

Németjuhászról van szó.

#kutya #rámmorog a kutyám
2012. aug. 25. 23:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Egyrészt ha már a rászólás nem éri el a hatást, akkor fölösleges még egyszer rászólni, az a módszer már hatástalan abban az adott szituációban.

A kutya már emelkedettebb idegállapotban van, így a hangnál erősebb fegyelmezés kell, az pedig a testbeszéd, és a fizikai érintés. (hogy az milyen, és milyen erősségű, szintén helyzet függő)

Másrészt mint említettem, eleve egy felfokozott idegállapotban van. A kutyáknál a hang, mindig az izgatottságot képviseli!

A kutyák kommunikációjában a morgás, ugatás százféle változata, nyüszítés, ezek mind erős érzelmeket izgatottságot jelentenek.

Alapjában véve testbeszéddel, és fizikai érintkezéssel kommunikálnak.

A hanggal való kommunikálást az ember erőlteti rájuk, mert ez így kényelmesebb, de nekik nem természetes.

Na most egy ilyen kiélezett szituban, még több hang még tovább generálja az izgatottságot!

Mint amikor 1 kutya elkezd ugatni, és másik 20 követi az utcában.

Minél jobban kiabálsz, annál izgatottabb lesz.

Fogalma sincs róla miket mondasz, csak azt tudja, hogy vagy méregből, vagy pánikból, egyre izgatottabb, hangosabb vagy, így ő is egyre hangosabb, és izgatottabb lesz.

Egy falkavezér pedig mindig nyugodt, és kiegyensúlyozott.

Valakinek muszáj nyugalmat árasztani egy ilyen helyzetben, és az nem fér össze a hangoskodással.

Hatékonyabb ilyenkor a kutyák nyelvén (testbeszéd, fizikai érintkezés) beszélni velük, nyugodtan, és határozottan, csak így tudod kivívni a tiszteletüket!

2012. aug. 26. 00:14
 12/14 anonim ***** válasza:
Önmagában az, hogy tartasz a saját kutyádtól, azt jelzi, hogy valami baj van. Nem tapasztaltad ki eddig, hogy mit tehetsz meg vele, pontosabban nem követelted meg soha, hogy bármit megtehess vele, ezért bizonytalan vagy. Ha tudnád, hogy a torkán is lenyúlhatsz, vagy a fájó friss sebét is kimoshatod balhé nélkül, vagy urambocsá pofán is verheted, akkor nem blokkoltál volna le. Azt javaslom, keress egy szakembert, aki segít új alapokra helyezni a kapcsolatotokat, hogy megbízzatok egymásban, és ő nézzel fel rád, ne te tiszteld az ő erejét.
2012. aug. 26. 00:25
 13/14 anonim ***** válasza:

Jókat írtak a többiek, én csak egy saját tapasztalatomat írnám le, /most igen ezt elrontotad,hogy nem csináltál a rászóláson kivül semmit,de nyugi,helyre lehet hozni/.

Felnőtt befogadott kutyám kb. fél éve lehetett nálam, ő is morgott és látszott,hogy támadna én se csináltam vele semmit,mert elég ilyesztő volt és úgy láttam simán megharapna, rá se szóltam csak fel vettem vele a szemkontaktust, és így néztük egymást ő morgott aztán egy idő után abba hagyta, de nem egy perc volt szóval ez nem igazán jó megoldás,de én se mertem oda nyúlni felé.

Aztán néhány héttel később hasonló eset volt, de akkor meg bebújt az asztal alá(úgy meg szintén nem akartam benyúlni,mert ott előnyben volt a kis hely miatt) és onnan morgott ki, elég határozottan rászóltam hogy jöjjön ki,kijött,de ugyanúgy agresszív,ideges állapotban,morgott is, ismét a szemébe nézés,közben elkaptam a nyakánál a bőrt amiközben már fogtam felugrott a levegőbe,gondolom a kezemet akarta elkapni, de ezzel a lendülettel le is lapult a földre,én az oldalára fordítottam (ezt hagyta is) egy darabig úgy tartottam aztán elengedtem és elmentem onnan kicsit arrébb. Közvetlen ezután magamhoz hívtam ( ekkor már teljesen nyugodt volt) megsimogattam, ezt azért csináltam, mivel rászóltam hogy jöjjön ki és kijött, hogy ne az maradjon meg benne ha szólok neki és odajön ez fog történi. Ebben mondjuk nem vagyok biztos,hogy jó ötlet volt, mármint az odahívás,simogatás,de akkor ez tűnt helyesnek, meg ahogy leírtam akkor már a normális,nyugodt állapotban volt.

Azóta nem történt ilyen eset. Remélem nem is lesz.

Szóval még helyre hozhatod,főleg, így ha felkészülsz rá, utána olvasol a témának, illetve ott van még a kutya iskola is ha nem boldogulsz.

Sok sikert! :)

2012. aug. 26. 10:26
 14/14 anonim ***** válasza:
utolsó válaszoló vagyok (13.) azt hozzá teszem,hogy nem félelemből csinálta a kutyám,mert így elég félreérthető, hanem azért mert ellopott valamit(májkrém csomagolását,meg egy zoknit ha jól emlékszem) és azt védte.
2012. aug. 26. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!