Engedelmességi vizsgán volt akinek a kutyája megbukott?
5 hónapos a kutyám az alap dolgokból tudja az ül,fekszik,marad parancsot nem a suliban tanították meg neki de egy alap fokú tanfolyam mindenképp jó ha végzünk mielőtt vizsgára mennénk?
Azért vannak még hibák póráz nélkül nem tud szépen jönni pórázzal is rángat:((
egy 5 hónapos kutyától még nem lehet elvárni vizsgaképes munkát.
BH vizsga időpontja: 15 hónapos kor. Tükrösét nem tudom.
Nyugodtan menjetek oviba, majd bőven ráértek a "rendes" sulival nyolc hós kora után. Az ovi szépen megalapozza a gazdi-kutya kapcsolatot és a későbbi engedelmességet is. Ilyenkor se feledd, hogy van még 15-20 évetek együtt, semmiről nem fogsz lemaradni :) (az előző kutyámat tizenkét éves korában kezdtem tanítani, fél év alatt elérte az alap engedelmesség szintet, a mostani pedig 9 hónapos és még csak öt hete van nálunk :))
Röviden és tömören: nyugi, gyakoroljátok a vezényszavakat, pórázon sétálást, póráz nélküli követést, menjetek oviba, aztán nyolc hónaposan suli :)
egyébként jó látni, hogy egy kérdező végre komolyan törődik a kutymájával gyakorin :)
Jó, hogy tudja az alapokat, de az engedelmesnek része a pórázon és a póráz nélküli kutyavezetés is, csoportkerülés...
Mindenképp menjetek majd el suliba, ha komolyan szeretnél vele foglalkozni, vizsgázni, versenyezni nem csak hobbi szinten akkor vannak olyan iskolák ahova nem csak oviba viheted, hanem egy csoporton belül egyénileg foglalkoznak veletek figyelembe véve téged (mit hogyan csinálsz, milyen megoldandó problémád van...) illetve a kutyádat is (mennyi idős, mivel motiválható, épp aznap mikor fárad ki...).
Ha ennyire komolyan nem érdekel a dolog, akkor gyakoroljátok a sétát, a behívást akár kutyás társaságban is meg a többit, nem kell túlerőltetni és mielőtt kezdő csoportba mennétek én még oviznék vele azt megelőzően pár alkalmat, de lehet egy hónapot is. A BH-nak meg én is úgy tudom, hogy a minimum megszabott életkor az 14 vagy 15hónap.
Köszönöm.Akkor van még időnk:)
És megtudja valaki mondani, hogy az alap engedelmességi vizsga után rögtön lehet menni örző védőre is?És ott milyen feladatokat kell majd csinálni?
Iskolától függ, külön ÖV vizsgáról nem tudok, az IPO-nak van 3 ágazata:engedelmes, ÖV, nyomkövetés. Ha ilyen vizsgát szeretnél tenni, akkor ezt a suliban ahova majd mész jelezni kell és remélhetőleg az első naptól célirányosan, ennek megfelelően fognak téged felkészíteni a dologra, amibe beletartozik az ÖV is engedelmes képzés után.
Beírod a youtube keresőjébe, hogy IPO I C és meg tudod nézni, hogy mit kell majd csinálni, mi az ahova remélhetőleg el fogtok jutni.
Itt fent van a vizsgaszabályzat, olvasd át, ezt kell majd csinálni:
Ha k-99-es vizsgát szeretnétek tenni (ebből nem tudom van e ÖV) akkor arra keress rá neten, szerintem annak is fent van a szabályzata valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!