Engedelmességi vizsgát lelehet tenni anélkül, hogy a kutya nem járt suliba?
IGEN, le lehet tenni. Én mindegyik kutyámmal kutyaiskola nélkül tettem le a vizsgákat. Minden eredmény 90% fölött volt, a legkisebb eredmény 93% volt, a legjobb 99%. De nem hinném, hogy 10 éves kutyának úgy kéne viháncolni mint egy 2 évesnek... Ennyi volt az összes ok amiért nem lett jobb.
Az őrző-védő nem része az engedelmes vizsgának.
Kicsit túl misztifikálják a kutyanevelést, ha van egy kis józan eszed és nem problémás kutyád akkor nem lehet olyan nagy gond.
Milyen vizsgát akarsz? Engedelmes ma már csak egy egyszerű vizsga, amit bármely iskola megrendezhet, a vezető összeállítása szerint. Házi igazolást ad.
BH vizsga a munkakutyások vizsgája. Úgynevezett kísérő kutya vizsga, az alap engedelmességgel.
Végül a K99-esek vizsgái, ahol bizony végig kell járnod a tanfolyamokat, hogy vizsgázhass.
megtanulod a szabályzat szerinti anyagot.
Bejelentkezel bárhova, ahol vizsgát rendeznek. Ennyi. Persze, érdemes egy-egy kontrollt megcsinálni akár a vizsga helyszínén, akár bármilyen pályán, mert az anyag tudása mellett olyankor az egész vizsga folyamatot megismered.
ma 13:31
Nem ismerem a K99-est teljesen. Általában azt olvasom náluk, csak tanfolyam után lehet vizsgázni.
Az a szint, amit elvárnak egy első vizsgán sokaknak ad lökést, hogy tovább is haladjon a kutyájával. Kedvenceknek szerintem nagyon is jó a fokozatok betartása. Nő a tudás, nő az önbizalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!