Ez állatkínzás lenne?
Van a környékünkön 2 kutya.A fehéret le se szarják, a másiknak is csak egy kötél van a nyakában.Amint megláttak szaladtak felém, szinte veldöntöttek a lábamról!Adtam nekik egy kis kaját meg vizet, a kájat el is tüntették a vízből is csak keveset hagytak.Kissé soványak, és folyton kint szaladgálnak. a kutya a cigányoké és elég kegyetlenek velük főleg a fehér színüvel, mert ha fentről nyúlok felé, akkor teljesen lelapul a földre.Arra gondoltam, hogy a fehéret bezárom a bunkimba, és minden nap kimegyek hozzá, felszedem a kakit megsétáltatom, játszok vele, megfésülöm és megetetem meg megitatom.
Szerintetek ez állatkínzás lenne?
Szerintem inkább kérdezd meg őket, hogy nem adnák e oda. Akárhogy is nézzük a kutya tulajdon, mondjuk nem valószínű, hogy a hatóságokhoz fordulnának, ha megtudnák, hogy elkötötted a kutyát, de jobb nem is tudni mit találnának ki.
Ha nem adják akkor még annyit tehetsz értük, hogy viszel nekik ételmaradékot, arra csak nem fognak nemet mondani.
Esetleg még hivatalos úton próbálkoznék a kutyák kobzásával, vagy ha szabadon vannak az utcán akkor szólni kell illetékesnek (gyepmester).
Attól h nem bánnak jól vele, te nem veheted el, mert ez lopásnak minősül.
Ha a megfelelő utat akarod ezzel bejárni, akkor tégy bejelentést a jegyzőnél.
Miskolci jegyző:
Dr. Csiszár Miklós, jegyző
Cím: 3525 Miskolc, Városház tér 8.
Telefonszám: (+36) 46/512-709
E-mail jegyzo@miskolcph.hu
Neki címezz egy ajánlott levelet.
1. Bunkerba ne zárt, az állatkínzás - pláne ilyen melegben hőgutát is kaphat szegény. (gondolom, a bunki az bunker)
2. Nagyon gyereknek tűnsz még, nem tudom, hány éves vagy, tudod-e kezelni a dolgot.
A jegyzőnek, ahogy Little Red is írta, mindenképpen írj levelet az állatok pontos helyéről és állapotáról.
De tedd hozzá, hogy az állatvédőrséghez forduljanak, és nehogy gyepire (sintértelepre) adják a kutyákat, mert akkor csupa jószándékból a halálba küldenéd őket.
3. Ha biztosra akarsz menni, tehetsz egy próbát a radikális állatvédőknél is. Én őket nem ismerem, csak a hírekből... most néztem végig a facebookos képeiket, hát... b.sszus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!