Ha egy kölyökkutya fél és ezért támad (többi lent)?
Mire vezethető vissza, ha egy egy év alatti kutya félelmi agresszióval küzd és támadja a gazdáját?
Nem az enyém a kutya, csak foglalkoztat az eset nagyon, mert nem hiszem, hogy egy 2-3hónapos tökéletes idegrendszerű kutya 6hónapos korára csak úgy bekattanjon és hirtelen elkezdjen félni attól aki neveli és azt támadni. Tönkre lehet vágni pár hónap alatt ennyire az idegrendszerét, ez orvosolható valahogy?
(Nem szaporítós, a felmenői illetve az alomtársai is mind stabilak)
A ki az lényegtelen, a hogyanra konkrét választ nem ad. 3hónapos korában még egy jó képességű, minden iránt érdeklődő, idegen emberektől, zajoktól egyáltalán nem félős kutya volt, agressziónak jelét nem mutatta. Az egyedüli bajunk az volt vele, hogy ellentétes nemű kutyát szerettünk volna így nem őt választottuk, amit a mai napig bánok, de a sorsát figyelemmel kísérem ahogy tudom. A jelenleg gazdája panaszkodott, hogy agresszív a kutya és az állatorvosa állapította meg, hogy félelemből ered.
Én gyanakszom a gazdára, hogy valamit nagyon elcseszett szegénnyel, de ő meg csak azt hajtogatja, hogy ez a kutya egy selejt és ő a tökéletes gazda.
Szóval igazából arra lennék kíváncsi, hogy ha se a szülőknél, nagyszülőknél, alomtársaknál nem fordult elő semmiféle agresszió és a kicsi is teljesen rendben volt 3hónapos koráig akkor ettől függetlenül előfordulhat, hogy egy fél éves, még kölyök kutya bekattan -a tulaj szerint csak úgy- és elkezd támadni?
Bármi lehet.
De ezt így tényleg nem lehet megmondani, csak találgatunk.
Én amondó vagyok, hogy maradjon mindenki a szakmájánál, állatorvos gyógyítson, ha szerinte nem idegrendszeri alapú, akkor a többit kiképzőre kéne bízni. Ki kéne hívni a kutyához egy tényleg jó kiképzőt, aki belelát a dolgokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!