Hogyan szoktassam le a kutyát arról, hogy be akarjon jönni a lakásba?
Tegnapelőtt hoztunk egy 2 hónapos kölyökkutyát, akit a régi tulajok beengedtek a lakásba, és most nálunk is be akar jönni. Csakhogy mi úgy vagyunk vele, hogy a kutya az udvarra való, és nem akarjuk, hogy bejárkáljon.
Ha nagy nehezen sikerül bejutnunk tőle, akkor kaparni kezdi az ajtót, már le is kaparta a festéket.
Volt már több kutyánk, de ilyen gond még egyikkel sem volt.
szegény még két hónapos ilyenkor minden kutya a gazdival akar lenni!! legalább az előszobába beengedhetnétek!!
ismimék is ilyenek,hogy a kutya a kertbe való,de még ők is beengedték a konyhába, mert nekik onnan nyílik a kert és tettek egy babarácsot(vagy nem tudom minek hívják) a konyha ajtóra ahol a többi helységbe lehet menni és a kutya nagyon jól tudja hogy ő csak a konyhába mehet be,se hova máshova!!
ha benti kutya volt,akkor célszerű bent tartani
nekem van egy vizslám, az megszokta az előző gazdájánál, hogy estére bent alszik, mi is este beengedjük, és semmi baja nincs.
Mivel kicsi a házunk, és nincs előszobánk, oda esélytelen, hogy beengedjük (belépéskor ugyanis nappali+konyha-étkező fogad, ami semmiféle fallal nincs elválasztva, ebből nyílnak a szobák).
Másrészt beszoktatni sem akarjuk, mint ahogy azt említettem.
Harmadrészt pedig még bolhás egy kicsit, bár tegnap megfürdettük meg be is "kentük" bolhairtó porral, azért még maradt benne egy kicsi.
A 3. válaszolónak köszönöm!
Hát ha nagyon nyüszög valami ólba,garázsba be kell csukni éjjelre ,tudom drasztikus,de így tudni fogja h nem mehet be és nappal pedig ha otthon vagytok csak ki-ki mentek nem fog annyira befelé kéreckedni,de akkor tényleg igaza van a 3. válaszolónak soha senkinek sem szabad beengednie!
Később majd éjjelre is ki lehet engedni a kertbe,de először meg kell szoknia h sosem mehet be.
vegyél frontlinet mert abból a kicsiből megint több lesz..
foglalkozni kéne a kutyával ha már megvan
Garázsféle fészerbe van csukva éjjelre, ahol a fél napját is tölti (ilyenkor nyitva van), mert ott mindig hűvös van, szóval azzal nincs gond.
De nem tudjuk az egész napot kint tölteni vele, mert dolgozni, főzni stb. kell.
A lakásba senki sem engedi be, nem akarjuk beszoktatni.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!