Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet egy 1-1,5 éves...

Hogy lehet egy 1-1,5 éves Golden Retrievert tanítani még?

Figyelt kérdés

A porázt még mindíg huzza pedig próbálkoztunk mindennel illetve mindenhez,mindenkihez oda akar menni és ugy lenne a jó ha leülne és ott is maradna.

Próbálkoztunk Cesar Millan módszereivel de nem igazán jönnek be.

2012. aug. 21. 23:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Ceaser profi és energiával kezeli a kutyákat nagyrészt.

Én a figyelmed ajánlanám a klikket és jutalomfalatot

2012. aug. 22. 00:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha Cesar módszerei nem jönnek be, akkor valamit rosszul csinálsz. Olvastad a könyvet, vagy csak a sorozatot nézted? Ha nem olvastad, akkor nagyon ajánlott. Amúgy meg érdemes elvinni egy jó kutyasuliba, mert a kutyakiképzést leginkább úgy lehet megtanulni, ha van, aki élőben megmutatja neked.
2012. aug. 22. 00:12
 3/4 anonim válasza:
Nos a golden retriever egy igen okos kutyafajta. Először is sok türelem kell hozzá. Aztán meg kell találni mit szeret a legjobban a kutya. Nálam a jutifalatka használt a legjobban. De lehet labda, huzigálós játék vagy akármi. Lényeg, hogy szeresse. A parancsszavakat egyszer kell elmondani, max 2-szer, többször ne, akkor inkább mutasd meg neki mit szeretnél és ha megcsinálta rögtön jutalom. A nevét parancsszavak elé fölösleges tenni, és ha szeretnél tőle valamit vagy le akarod épp szidni vagy megakadályozni, hogy rosszat tegyen akkor sem kell a nevét ordibálni. A pórázon húzást úgy tudod leküzdeni, hogy előre nézel, nem a kutyára, és egy elég gyors tempóba neki állsz sétálni egyenesen, de nem kell szaladni. Ha nekiáll húzni csúklóból megrántod majd azonnal lazára engeded a kezed és ezt addig míg abba nem hagyja a húzást. Ha épp nem húz szóba meg lehet dicsérni esetleg megsimogatni, hogy ne csak rángatás legyen a tanítás. A másik, hogy mutasd meg neki, hogy te vagy a falkavezér. Akkor ehet amikor te mondod, és rád kell néznie, nem a kajára. A kapun te mész ki be először és a kutya megy hozzád nem te hozzá. És amit kérsz tőle azt meg kell csinálni, nem szabad félbehagyni, h pl nem akar leülni. A jó magaviselést pedig mindig jutalmazzuk. És több legyen a jutalmazás mint a fegyelem, főleg egy ilyen fiatal kutyánál. És sok játék és túra kell neki szabadon főleg. És akkor minden rendben lesz. :)
2012. aug. 22. 00:18
 4/4 anonim válasza:

Azt, hogy ne húzzon, én egy elég egyszerű módszerrel értem el. Elvittem egy közeli parkba, ahol azért nem járkál annyi ember és elkezdtünk sétálni, úgy, hogy a bal lábam mellé fogtam, amint egy picit is elkezdett húzni szó nélkül megfordultam és elindultam az ellenkező irányba, úgy, hogy ő továbbra is bal oldalamon szorosan jött. Ezt csináltuk pár napig naponta fél órát kb., ami nagyon fontos, hogy nem szabad közben neki semmit mondani!

Ezután ha sétálni mentünk már ritkán húzott, ha mégis akkor egy picit megrántottam a pórázt és már tudta:)

Mindegy mennyi idős a kutya és hogy milyen fajta, az enyém egy menhelyi kutyus és 2 és fél éves :)

2012. aug. 22. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!