Van egy 4 hónapos Border Collie kölyök kutyám. Ezeket már tudja:Ide, ül, fekszik, lábhoz, pacsi, forog, gurul, "döglött kutya", lábkeresztezés, pitizés, ugat, kerül és a maradot de azt még nem tökéletesen. Milyen trükköket tudnék még neki tanítani?
101 kutyatrükk, zseniális :) asszem már a neten is fent van.
egy jó tanács: tudom, hogy nagyon nagyon okosak, és egész kicsi koruktól fogva terhelhetők, jobban, mint egy másik fajta, és nagy a csábítás, de ne vidd túlzásba. játssz vele, tökéletesítsétek az eddigi trükköket, nem kell "agyonnyomni" a kutyát. 4 hónaposan még nagyon kölyök, ne taníts neki összevissza mindent, inkább várd meg, amíg egy dolog tökéletes lesz és csak utána a többit.
amit ennyi idősen tudnia kell (ül, fekszik, esetleg áll-on kívül): legyen behívható, de az tökéletesen! most még könnyű játékosan, kedveskedve rávenni, ne cseszd el úgy, mint mások (köztük egy kicsit én is: első kutya, féltettem mindig, ha kicsit kevésbé féltem és többet engedem el egész kicsinek, később könnyebb dolgom lett volna).
a másik a helybenmaradás, ezzel sem kell agyonnyomni, de szép lassan tökéletesítsd, életet menthetsz ezzel az egyszerű gyakorlattal...
(amúgy, a pitizéshez szerintem még kicsi - én várnék vele, hogy ne legyen semmi baja a gerincének. biztos, ami biztos.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!