Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 honapos bigle kutyám már...

8 honapos bigle kutyám már nagyon kanos fojton a lábunkat plüssállatokat akarja megkufircolni mikortol lehetne neki kislányt találni akit esetleg álandósitani is lehetne?

Figyelt kérdés
2009. júl. 23. 16:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Az biztos, hogy nagyon makacs egy kutya. Arra pedig vigyázz, hogy ne egyen annyit, amennyit megkíván, mert ez a fajta (legalábbis ami nagynénéméknek volt) egyfolytában falna. Ameddig csak meg bír moccanni.

Hogyan tudod helyrerakni nála, hogy ki a vezér, bántás nélkül: Farkasszemet nézel vele. A kutyák utálnak farkasszemet nézni. Fogd meg gyengéden a buksiját, úgy hogy ki tudja majd húzni a kezed közül. Majd szó szerint nézz vele farkasszemet. Hamar fel fogja adni, és mivel te győztél, vezérének fog tekinteni. Ezt többször ismételd meg vele. Sőt ne csak most, hanem a későbbiekben is többször "játsszátok el".

Sok sikert hozzá!

2009. júl. 23. 16:29
 12/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat igazán kedves társaság van itt a lányom ajánlotta ezt az oldalt mert neki is meséltem milyen a kutyus mondta itt kérdeződködjek. belelolvastam az ivartalanításal kapcsolatos cikkbe elég durvának tünt ez a dolog. szerintem errefele a kis falumban nem divat ezt csinálni a kutyákal de megkérdezem az állatorvosunkat csinált e már ilyen műtétet. én a legjobbat akarom a kis Buksinak. menyibe kerül a mütét?
2009. júl. 23. 16:35
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

kankutyánál altatással kb 5000-10000 Ft, orvosa válogatja

de hidd el nekem, hogy a kutyával is jót teszel:

nem szökik, nem ütik el az autók

nem lesz hererákos

bizonyitottan évekkel tovább él

nem fogja végigkinlodni az összes tüzelési időszakot

és tudom hogy falun (legtöbbször a városba sem) nem ott tart még a kutyatartás ahol kellene, de példát kell mutatnunk azzal, hogy nem szaporitjuk agyba-főbe a kutyákat és nem gyártunk a 1,5 millio hazai gazdátlan kutya mellé még 20-30 db-ot

2009. júl. 23. 16:40
 14/20 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm én hiszek nektek mert ti csak értetek a kutyusokhoz. nem fog fájni neki ez a műtét? nem lesz rossz neki utána?
2009. júl. 23. 16:46
 15/20 A kérdező kommentje:
eszembe jutot hogy a szomszédaszony a kandúrját heréltette ki mert mindég elcsavargott a macska volt hogy hetekre is és azóta a cicus legfeljeb 2-3 napra tünik el. akkor biztos a kutya sem fog elszökni.
2009. júl. 23. 16:51
 16/20 anonim válasza:
100%
Az enyém a lábunkal nem csinálja,csak a sötétítő függönnyel ilyenkor mi van?
2009. júl. 23. 16:56
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem fáj neki az ivartalanítás, mert altatásban csinálják. Pár nap alatt a seb is meggyógyul. Mivel még nem ivarérett, gondolom guggolva pisil. Ha most megcsináltatod a műtétet, akkor ez jó eséllyel így is marad, és később sem fogja emelgetni a lábát és nem jelölget össze-vissza, ami megint csak kényelmesebbé teszi az életet.

Még egy olvasnivalót javasolnék az előzőek mellé:

[link]

Mi is így csináljuk, és azóta sokkal kezelhetőbb a kutya.

16:56-nak:

Ezekszerint nálatok a függöny áll a rangsor végén, ami valószínűleg nem olyan nagy baj. :)

2009. júl. 23. 17:32
 18/20 anonim ***** válasza:
44%

1,5-2 évesen már fedezhet. Az én yorkim 8 hetes kora óta kufircol plüssökkel ha rájön. Viszont volt egy barátnője és akkor egy fél évig lenyugodott. Most megint...:S

Ivartalanítás nem fáj, a kutya ugymond lenyukszik tőlle, viszont nagyon kell figyelni az étrendjére nehogy elhízzon. amúgy ebbe nem szólók bele csak kedveségből írom nem kioktatásból félrene értse senki nem bigle hanem beagle

2009. júl. 23. 18:31
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
a dominanciaproblémával kapcsolatban pedig ajánlom a Fennel könyvet. Itt megtalálod, érdemes elolvasni: *****

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2009. júl. 24. 00:56
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan te is tudod, hogy a kutyafalkákban anno mindig meghatározták a kutyák egymás között azt, hogy ki áll feljebb a rangsorban. Ezt a kutyák újfajta "falkájában" is meg kell határozni, azaz az embercsládban. Ha ez nincs meghatározva, akkor a kutya automatikusan magát helyezi a legmagasabb, vezető pozícióba, ezekből lesznek a kezelhetelen, harapós kutyák. Ivartalanítással elkerülhető nagyrészben ez a probléma, legalábbis csökkenthető. Ivartalanítás alatt azt értjük, hogy az állat szaporítószerveit működésképtelenné teszik, ezálatl nem lesz képes a szaporodásra, ezt a hasüregen kereztül csinálják, és kábé 3-4 centis heg marad utána, ami néhány hónap múlva el is fog tűnni.Elaltatják a kutyát, szóval nem érez semmit, és miután fölébred, egy-két napig fog csak fájni neki a seb, utna el is felejti. Azonban ez nem jár semmiféle hátránnyal, sőt, a kutya sokkal egészségesebb is lesz. Nem fog szenvedni a tüzelő szukáktól, tehát nem fog ok nélkül szökdösni, sőt, sok-sok hontalan, kóbor kutyától is megmenti a falut. Mivel a szervek működésképtelenek, nem kapnak el betegségeket sem, tehát megkíméled őt sok-sok szenvedéstől, amit egy hererák esetleg okozhat. Nem fogja a virágaidat megjelölni, ezáltal nem pusztulnak ki, így megmented a kertedet is. Sokkal nyugodtabb lesz ezáltal, és mivel minden szökdödéstől és betegségtől megkíméled, évekkel fog tovább élni. Megszűnik az állandó hágó mozdulat. Manapság ez már rutinműtét, minden állatorvos számtalanszor csinált már ilyet. Nyugodan kérd ezt, hiszem a kutyusnak és magadnak is sokkal nyugodtabb, jobb életet biztosítasz.

Üdvözlettel

2009. júl. 25. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!