Igaz az hogy az Acana táp tól nem hizik el a kutya?
A kérdésem valahol azt olvastam hogy ezek az acana tápok (puppy large breed) nem hizik el a kutyus és inkább tenyész küllem kutyusoknak szokták adni(enyém is e fajta)... csak azért kérdem mert az előirt mennyiséget kapja a kutyus de nem hogy nincs elhizva, de az állatorvosa szerint picit minuszosban is van.
viszont ebben a nagy melegben alig akar enni napközben, (gondolom ezzel nem csak én vagyok igy)
Szerintetek menniy lehet az a mennyiség amit egyszerre odaadhatok neki egyszerre egy etetésnél? mert ugy tervezem hogy reggel és este kapna nagyobb adagot napközben csak keveset 2 szer.(ha megeszi egyáltalán)
(15 hetes szuka németjuhász)
naponta 3x adj neki enni, a csomagoláson feltüntett mennyiséget egyenletesen elosztva
picit vonzobbá teheted neki a száraztápt: huslevesbe áztatva, valami finommal leöntve, egy minimális kis konzervet hozzákeverve - jobban megeszi
elhizni meg bármitől tud egy kutya, mind1 hogy az acana vagy bármi más, ha nem a megfelelő adagban adod neki
Akkor hízik el a kutya, ha több kaját kap, mint amire szüksége van. Ha acanával eteted túl, akkor attól fog hízni, ha szíroskennyérrel, akkor meg attól.
Az elhízás elleni legpraktikusabb módszer, ha megnézed a kutyádat. Ha kezd dagadni, lefaragsz az adagból, ha fogyni, többet adsz neki.
De mondjuk egy kölyök kutya simán lehet pufi, hogy legyen miből nyúlnia meg nőnie. Ne akard kölyöknek is a felnőtt alkatát látni.
Melegben tényleg nehezebb az etetés, próbáld az első kaját minél kroábban, az utolsót meg minél később odaadni, a középsőt meg próbáld meg valami finomsággal meglocsolni, pici konzerv vagy húslé...
Utolsó!
Egy kölyök kutya sose legyen pufi! Pláne akkor ne,hogyha nagytestű. Kövérségből előjöhetnek az izületi problémák,lábak kifordulása.
És mint tudjuk az nj-k amúgy is érzékenyek a végtagaikra,elég gyakoriak az izületi problémák náluk.
Kérdező: A kutya bármilyen táptól elhízhat,ha többet kap mint amennyi kell neki.
Én azt javaslom a tápon feltüntetett táblázat szerint etess,és elég egy nap kétszer.
ugyan ezt a tápot etetem én is.
30 hetes berni.
napi 2 × kap.
reggel cc 1 pohárral. este kicsit többet.
összesen fél kg / nap.
persze kap még gyümölcsöt,zöldséget, joghurtot, de ezeket délután ,és csak keveset.
melegben inkább este eszik. van hogy reggel meghagy belőle, 10 perc után elveszem és este megkapja.
ivartalanítása óta mindíg eszik ,és többet is enne.
de a minimumon tartom a súlyát, mert a gyors hízás több kárt okoz.legyen mozgékony és kicsit sovány, mert nagyon hamar felnő,7-8 hónapos korában elkezd majd gömbölyödni.
a mi dokink azt mondta, hogy inkább legyen soványabb 4-5 hónapig, mint izületes évekig.
és tényleg, eddig nőtt és nem volt széles, most meg , hogy 55-58 cm magas lett ,széltében nő .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!