Megnéztünk egy Boxer kiskutyát, hogy megvesszük-e. Roppant aranyos volt és szép is, csak ahogy lépkedett (hat hetes volt) kicsit így riszálta a fenekét, mondjuk még kicsit duci is volt és nem tudom ez egészséges-e? (ő maradt ott utoljára az alomból)
Oltott? Féreghajtott?
A felpuffadt has utalhat komoly féregfertőzésre.
A riszálás most még normális (később is), csakhogy épp ettől a mozgástól hajlamos annyira a dp-re.
Költséghelyek: normális táp (nem bodri, meg tescós, meg hasonló gagyi), zöldkagylós csonterősítő (nna, ezt be tudom lőni: egy doboz kb. 2-3 hónapra elég, 7000 forint körül egy jó minőségű), később zöldkagyló (szintén belőhető: ugyanaz, mint fent, de az ára 10 és 13ezer között mozog, zöldkagylótartalomtól függően).
Oltások (darabja 3500-5000 körül, egy éves koráig minimum 4), féreghajtás (minimális összeg; félévenként).
Jellemző betegségek: szemhéj-problémák (-kifordulás: gyulladt szemek, szemcsepp, műtét), diszplázia, szívbetegségek, légzési nehézségek.
Átlagos betegség-kezelési költség egy boxernél: cirka 15ezer/alkalomtól, a csípőprotézis 200ezer/oldal...
Nem véletlen, hogy érdemes utánanézni és jó tenyésztőtől venni.
A szülők szépek és egészségesek. Ez a legjobb duma amit előszeretettel hajtogatnak..talán röntgenszemed van? És honnan veszed,hogy azok a kutya szülei,mikor nincsenek származási papirjaik ? Ennyi erővel behozok egy szép és egészséges vizilovat meg egy elefántot a kertbe,aztán azt mondom azok a kutyám szülei.
Itt valaki mesélt egy sztorit,miszerint két szuka kutyára állították,hogy az alom szülei :D
még valami.a Boxer érzékeny és beteges fajta. Néhány hete volt egy kérdés,miszerint valakinek a szaporitott francia bulldog kiskutyája 2 hét után meghalt . Utána már nem tudsz reklamálni,és még pénzzel is lehúznak! Kell ez neked,hogy átverjenek? Keverék,vagy boxernek tűnő kutyát miért nem hozol a menhylről INGYEN,chippelve,beoltva,féregtelenítve? Vagy a fajtamentéstől,a felnőtt kutyáknál legalább már kiderült van e valamilyen bajuk.
Úgy, vedd csak meg nyugodtan szaporítótól, aztán gyere ide azzal h átvágtak, meg beteg a kutya, épp haldoklik de házilag hogy lehet ezt megoldani, meg nem tud felállni, házilag mit tegyél stb.
Az én kutyám is DP-s, már akkor is tudtam h az lesz, mikor elhoztam, mentett kutyus, anyuci DP-s és izületes. Az előszűrésen a dokitól mikor ránézett a felvételre csak ennyit hallottam: úristen....Aztán ráálltunk mindenféle táplálékkiegészítőre, izületjavítóra, stb. a végleges szűrésen már elfogadható volt az állapota. Még csak 2 éves a kutyám ,de már 1 éves korában is megvolt a pénz a KÉTOLDALI csípőműtétjére (cirka fél milla). Az a pénz félre van téve, csak a kutya műtétjére, ami remélhetőleg meg se történik, mert idős korában elég lesz a fájdalomcsillapító. De fel vagyunk rá készülve, ezzel a tudattal hoztam el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!