Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megnéztünk egy Boxer kiskutyát...

Megnéztünk egy Boxer kiskutyát, hogy megvesszük-e. Roppant aranyos volt és szép is, csak ahogy lépkedett (hat hetes volt) kicsit így riszálta a fenekét, mondjuk még kicsit duci is volt és nem tudom ez egészséges-e? (ő maradt ott utoljára az alomból)

Figyelt kérdés
és azt szeretném megtudni hogy ez egészséges-e mivel sok helyen olvastam h az ilyen fajta kutyáknál gyakran előfordul a csípő diszplázia...és nem szeretnék beteg kiskutyát venni!?

2012. aug. 17. 16:04
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Oltott? Féreghajtott?

A felpuffadt has utalhat komoly féregfertőzésre.

A riszálás most még normális (később is), csakhogy épp ettől a mozgástól hajlamos annyira a dp-re.

Költséghelyek: normális táp (nem bodri, meg tescós, meg hasonló gagyi), zöldkagylós csonterősítő (nna, ezt be tudom lőni: egy doboz kb. 2-3 hónapra elég, 7000 forint körül egy jó minőségű), később zöldkagyló (szintén belőhető: ugyanaz, mint fent, de az ára 10 és 13ezer között mozog, zöldkagylótartalomtól függően).

Oltások (darabja 3500-5000 körül, egy éves koráig minimum 4), féreghajtás (minimális összeg; félévenként).

Jellemző betegségek: szemhéj-problémák (-kifordulás: gyulladt szemek, szemcsepp, műtét), diszplázia, szívbetegségek, légzési nehézségek.

Átlagos betegség-kezelési költség egy boxernél: cirka 15ezer/alkalomtól, a csípőprotézis 200ezer/oldal...

Nem véletlen, hogy érdemes utánanézni és jó tenyésztőtől venni.

[link]

2012. aug. 17. 18:23
 12/24 anonim ***** válasza:
92%

A szülők szépek és egészségesek. Ez a legjobb duma amit előszeretettel hajtogatnak..talán röntgenszemed van? És honnan veszed,hogy azok a kutya szülei,mikor nincsenek származási papirjaik ? Ennyi erővel behozok egy szép és egészséges vizilovat meg egy elefántot a kertbe,aztán azt mondom azok a kutyám szülei.

Itt valaki mesélt egy sztorit,miszerint két szuka kutyára állították,hogy az alom szülei :D

még valami.a Boxer érzékeny és beteges fajta. Néhány hete volt egy kérdés,miszerint valakinek a szaporitott francia bulldog kiskutyája 2 hét után meghalt . Utána már nem tudsz reklamálni,és még pénzzel is lehúznak! Kell ez neked,hogy átverjenek? Keverék,vagy boxernek tűnő kutyát miért nem hozol a menhylről INGYEN,chippelve,beoltva,féregtelenítve? Vagy a fajtamentéstől,a felnőtt kutyáknál legalább már kiderült van e valamilyen bajuk.

2012. aug. 17. 18:50
 13/24 anonim ***** válasza:
86%
a felpuffadt nagy has férgességre utal, nem vegyél szaporítótól kutyát mer sanszos hogy beteg lesz. boxereknél pl nagyon gyakori a dp, a szívbetegségek és még sorolhatnám.
2012. aug. 17. 22:55
 14/24 anonim ***** válasza:
90%

Úgy, vedd csak meg nyugodtan szaporítótól, aztán gyere ide azzal h átvágtak, meg beteg a kutya, épp haldoklik de házilag hogy lehet ezt megoldani, meg nem tud felállni, házilag mit tegyél stb.

Az én kutyám is DP-s, már akkor is tudtam h az lesz, mikor elhoztam, mentett kutyus, anyuci DP-s és izületes. Az előszűrésen a dokitól mikor ránézett a felvételre csak ennyit hallottam: úristen....Aztán ráálltunk mindenféle táplálékkiegészítőre, izületjavítóra, stb. a végleges szűrésen már elfogadható volt az állapota. Még csak 2 éves a kutyám ,de már 1 éves korában is megvolt a pénz a KÉTOLDALI csípőműtétjére (cirka fél milla). Az a pénz félre van téve, csak a kutya műtétjére, ami remélhetőleg meg se történik, mert idős korában elég lesz a fájdalomcsillapító. De fel vagyunk rá készülve, ezzel a tudattal hoztam el.

2012. aug. 18. 09:59
 15/24 A kérdező kommentje:
Eltelt 4 ev megvettuk a kiskutyat! Soha semmi baja nem volt es most sincs egyik osszel egy kullancs miatt kapott csak babeziat de abbol is 1-2 nap alatt felepult! Egeszseges a "riszalas" meg a boxerek jellelmzoje mint utana megtudtam az oromuket ezzel fejezik ki h a fenekuket razzak. A nagy okosoknak meg uzennem meg a rosszakaroknak, hogy szeretnenek ok ilyen egeszseges, okos es gyonyoru kutyat mint amilyen ő!!! Errol ennyit.
2016. ápr. 3. 16:58
 16/24 anonim ***** válasza:
17%
Várd ki a végét :(
2016. máj. 27. 01:06
 17/24 anonim ***** válasza:
33%
Itt mindenki ilyen kárörvendő? Hát kérlek... nehéz elfogadni hogy szerencséje volt és egészséges kutyája lett? Minden magyar ilyen utálatis? Erőt egészséget a kutyusnak és ne aggódj ezek az idióták miatt nem lesz baja. :)
2016. máj. 27. 08:16
 18/24 anonim ***** válasza:
59%
Miért lennék kárörvendő? Ismerősünknek 5-6 éves korába esett össze és többet nem kelt fel... :(
2016. máj. 27. 10:27
 19/24 anonim ***** válasza:
64%
De az az ismerősöd kutyája volt én is sajnálom biztos nem lehetett jó de azzal hogy ennyire biztos vagy benne hogy beteg lesz kárörvendő vagy. Miért nem lehet elfogadni és inkább bizakodni hogy úgyis egészséges szép hosszú életet fog élni.
2016. máj. 27. 11:06
 20/24 anonim ***** válasza:
Így jár, aki "szakmai" kérdésben a GYK-n kérdez. Ahol arctalanul bárki, bármit írhat válaszként.
2016. máj. 27. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!