Milyen kutyát ajánlanátok?
Két nagyobb testű kutyánk mellé szeretnénk egy közepes vagy kisebb termetűt, aki csaholós és jó jező kutya. (Mivel a két maci inkább mindenkinek megörül aki jön hozzánk és csak a termetével ijeszti meg az embert) Azt már megfigyeltük, hogy ha az egyik elkezd ugatni, akkor követi a másik is, de ezt csak ritkán kezdik el, általávab boldogan rohannak a kapunak... pedig próbáltuk már tanítani őket.
Mik a tapasztalataitok, melyik kutyafajta felelne meg nekünk a leginkább? (fontos, hogy ne legyen hosszúszőrű)
Köszönöm a válaszokat! A beaglet mi is néztük, de az ismerettségi körünkben senkinek sincs, így véleményt sem tudtak mondani.
A puli nagyon édes, de féltem a szőre miatt, mivel nem homokvidéken lakunk, így egy kisebb esőzés után is hatalmas sár van mindenütt és nem tudom, hogy mennyire koszolódna... vagy nem lenne olyan vészes?
Ha a pulinak a szőrével van a baj, akkor pumi vagy mudi. Ők is nagyon jó jelzőkutyák.
Beagle-t pedig ne.
A terrierek jó jelzőkutyák (pl. foxterrier). A bulldogok meg minden tőlük telhetőt megtesznek a kis testükkel, hogy ne engedjék be az idegeneket.
A beagle-t is ajánlom.
Beagle-t azért ne, mert van velük jó sok tapasztalatom. Imádnivalóak, de erre ne.
Sok beagle nagyon ugat, ha elsétál valaki a ház előtt, de nagyon sok farokcsóválva, és ha benyúlnak megsimogatni, rögtön bújnak. Plusz fázósak, és nem tudom, a kérdező télen bent tartaná-e, de mondjuk bentről nehezen tud jelezni. Plusz ritka az ilyen makacs fajta, és nagyon le kell őket fárasztani, hogy ne rongáljanak, ami napi 2-3-4 óra foglalkozást, sétát, tanítást jelent. Na ezért ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!