Nem tudok választani a kedvenc kutyafajtáim közül, szerintetek melyiket válasszam?
Leonberger, Labrador retriever, Hovawart, Berni pásztor, Border Collie, Erdélyi kopó, Sarplaninai juhászkutya
Tehát ezek az én nagy kedvenceim, de nem tudok dönteni. Egyelőre elméleti kérdés, de majd ha elköltözöm... (Úgy gondoltam, hogy mindenképp kertes házban..)
én az erdélyi kopót választanám,mert magyar fajta,megbízható,okos,nem beteges.(igaz,a többi is jó kutya,mindegyik tetszik)
ráadásul nem igazán divat kutya,tehát jó lenne támogatni.
de ami sokkal fontosabb h melyik kutyafajta illik a személyiségedhez és a környezetedhez.amúgy is,ha nincs meg a ház,akkor még van időd kitalálni.
Még annyit hozzátennék, hogy én eléggé vajlelkű vagyok, vagy hogyis mondjam, meg nem vagyok elég akaratos, szóval egy önfejűbb, makacs kutya esetén lehet, hogy én kerülnék pórázra a kutya helyett... Ezek közül melyik az, amelyik ennek ismeretében nem "illene" hozzám szerintetek?
Már volt egy leonbergim, teljesen beleszerettem, ezért arra gondoltam, hogy mindenképp lesz még egy (az előzőt a szüleim eladták három éves korában, sajnos még "kicsi" voltam akkor), de lehet, hogy nem jó ötlet, mert csak őt keresném az új kutyusban.
Nővérem már másodjára vitt haza menhelyi kutyát magukhoz, de mondja, hogy nagyon sok munka van benne, hogy "szocializálja" őket én meg kezdő kutyatartónak számítok (fogok számítani :D) és lehet, hogy kicsit meghaladná a képességeimet...
Egyébként köszi mindenkinek az eddigi válaszokat! :)
akkor a border colliet ne nagyon válaszd mert nagyon energikus,kicsit makacs kutya és nem biztos h hallgatna rád.
a többi fajta elég nyugodt,csak határozott fellépés kell.talán a kopóval annyiból nehezebb h sokat mozog ő is,de relatíve könnyen megnevelhető.
ezen az oldalon megnézheted a fajta tulajdonságokat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!