Hogyan neveljem meg a kutyámat? Az utolsó két hónapban teljesen meghülyült. (bővebben lent)
Ezt ha jól tudom szeparációs szorongásnak nevezik. A kutya ilyenkor legtöbbször falkavezérnek érzi magát, és azt érzi ha elmentek, mintha a kölyke ment volna el és aggódik értetek.
Olvasd el ezt a könyvet:
Egy külön fejezet szól erről és egy olyan kutyát is bemutat akivel pont ez volt a probléma. De érdemes az egész könyvet elolvasni.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
ez a viselkedés valóban szeparációs szorongás lehet.
valami megváltozott a család-falka erőviszonyaiban az elmult két hónapban.
amennyiben a slag meg a kerítés rágásáért bünteted, majd máson tölti ki a szorongását !
pl : gödör ásás, farok kergetés sokat,stb.
a megoldás valóban a szorongás feloldása lehet.
a könyv segíthet .
olvasd el ,cc:120 oldal. 2-6 nap.
ennyit megér ,hogy tudjál segíteni a kutyádon.
egyenlőre ne nagyon büntesd, mert csak rosszabb lessz.
inkább foglalkozz vele kicsivel többet.
Köszönöm a válaszokat és nagyon-nagyon köszönöm azt a könyvet, mert igen hasznos volt. =) Kipróbáltam, amit ajánlottak benne, hogy hogy lehetek én a falkavezérré a kutyám szemében, és bevált. =)Sokkal szófogadóbb, és most már nem kezd el ugrálni és össze-vissza futkározni, amikor meglát. A kerítést és a slagot se láttam, hogy rágta volna, de mondjuk még csak harmadik napja, hogy talán falkavezérnek tekint. (remélhetőleg)
Egyik válaszoló írta, hogy biztos azért viselkedik így, mert nem foglalkozunk vele eleget. Nem hinném, hogy ez lenne a baja, mert most a szünetben sokkal többet foglalkozunk vele inden nap, mint suli közben, pedig akkor nem volt ennyire idióta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!