Nagyon megviseli a kutyát a szülés?
ma 21:38
Nah végre valaki, aki normálisan gondolkodik. Én nem vagyok a többiek ellen sem, de mi ez a duma?
A tenyésztők ezek szerint nem szeretik a kutyáikat, hogy lehoznak tőlük almokat és minden egyes alommal 3 évet elvesznek az életéből vagy mi? Meg a többi dolog rájuk nem vonatkozik?
Nem vagyok a szaporitás mellet és a tenyésztés ellen, de azért egyesek nagyon túlzásokba tudnak esni..
ma 22:44
Egy alom felnevelése egészséges anyakutyával csodálatos dolog. Természetesen én is azon a véleményen vagyok, mint a 9. válaszoló. Felnőtt embereket normális ,érthető érvekkel kell meggyőzni .Aki értelmes, az el is fogadja az érveket.
Az egy dolog, hogy: igen, megviseli.
Az előttem szólók nagy részével is egyetértek.
Menhely.
Még valami: a pénztárcát is rohadtul megviseli ám, ha rendesen akarod csinálni!!! Tehát, ha mással nem lehetne esetleg rád hatni, leírom, én most mit csinálok:
találtunk egy fiatal mamakutyát. Kétdimenziós volt, kábé 8 kiló. Valami labrador-tacskó keverék. 1 év körül van. Ellett 9 kölyköt. Még kétdimenziósabb lett. Elkezdtük etetni, jó minőségű táppal, kapott féreghajtót - így a mama is életben marad és a kölykök sem halnak éhen. Elkezdtünk gazdát keresni nekik. Óóóriási szerencsénk volt, egy német szervezet bevállalta - mind a tízet.
Költségek: tápot, féreghajtót, fáradtságot nem számolom, mert kutya nálunk is van és ahol jut 1-2-nek, ott jut még 1-2-nek (9-nek. Már 5 hetesek és ZABÁLNAK).
Oltások, chip, útlevél a 10 kutyára: 120ezer forint... És ezek csak az első oltások, ha nem a német szervezet vinné el, még kellenének oltások... Meg még féreghajtás.
Tehát: ha rendesen akarod csinálni, akkor először is: NEM elleted a kutyát, mert felesleges kutyákat hozol létre. Kettő: ha mégis, akkor kölykönként számolj 15ezer forintot, mire gazdához kerülnek. És ez nagyon alhangon számított.
Tudod, a tenyésztők azért csinálják, mert szeretik a kutyát. Hobbijuk. Mániájuk. És milliókat költenek el rájuk (ez nem vicc!!!!). Egy hobbi sincs, ami ne kerülne pénzbe.
A szaporítók meg azért csinálják, hogy megéljenek belőle. Ergo lesz@rják, hogy mit kéne adni a kölykökkel, csak vigyék, minél olcsóbban, minél többet, mert sok kicsi sokra megy... Nagyon gusztustalan dolognak tartom.
Ne légy szaporító, kérlek.
Tenyésztő se légy, ha nem mániád.
Legyél csak egy kutyaszerető kutyatartó, aki szem előtt tartja a kutyája jólétét és nem gyárt további ebeket, mert így is ezrével vannak a hazai menhelyeken).
Kérlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!