Lehet belőlem valaha eredményes agilityversenyző?
Ötödik válaszoló vagyok.Tudom, hogy nem szeretnél úgy örülni, mint egy bolond.DE a kutya miatt ki kell fejezned, hogy határtalanul örülsz a teljesítményének.Persze, legbelül a kutya is érzi, hogy boldog vagy, de egy olyan sportban, mint az agility,ezt éreztetned is kell vele.Tedd nyilvánvalóvá az örömödet.Ha nem szeretnél a pálya közepén fetrengni és ugrálni örömödben(amit teljes mértékben megértek),akkor néhány dicsérő szó is nagyon jól hat, csak érezze a hangodban, hogy büszke vagy rá.
Ha néha fel tudod pörgetni, az nagyon jó.Ilyenkor extra jutalom jár neki.Próbáld vele éreztetni, hogy ha gyors, akkor annak jobban örülsz.Ne csináld vele gyakran, mert akkor megszokja, hogy ez egy teljesítendő feladat, nem pedig jutalom játék.
Hány évesen kezditek?Mivel tudod motiválni?
Sportra kutyát választani nagy körültekintéssel kell. Az h tudjon játszani a kutya szükséges de nem elégséges feltétele annak h jó legyen a sportban. Szóval nem árt ha már az alomban látszik h zsákmányos (apportos ha olyan fajtáról beszélünk)... de mint tudjuk ezt a képességet sokban javíthatja vagy adott esetben ronthatja a gazda hozzáállása. Valamint azt lenne jó látni h jó helyen jutalmazod-e a kutyát ugyanis az sem mindegy....
Kihez jártok most azt áruld el, kérlek, ha nem hadititok :o) jöhet privátban is ha nem szeretnéd itt.
Meg kell találni, mi pörgeti fel. Én például nemrég fedeztem fel, hogy a mudim megőrül a zsíros, nyers falatkákért, amit levágok a húsról. Ha van nálam, rá sem ismerni, bekattan, de nagyon meg akar felelni, koncentrál :) Ugyanez a helyzet a kolbászdarabkákkal. A száraz táp is motiválja, meg a parizerkockák is, de ez az előző kettő a nagy kedvenc, amire átkattan az addig nyugodt agya. Az a jó az ilyen típusú mudiban, hogy ha pörög, nagyon jó, de alapjáraton nyugodt, ezért sokkal kitartóbb. Van egy másik mudink (páromé), ő már-már border jellem, nagyon pörög, de épp ezért nehezen koncentrál, hamar "kiesik", amit megtanul, sétánál már az elején kitombolja magát aztán meg készen van... A másik sokkal jobban figyel, bepörögve is tud koncentrálni, jobban beosztja az erejét.
Emellett, bár gonoszságnak hangzik, néha egy picit hanyagold őt. Persze séta, játék legyen, de némiképp csökkentsd, így a foglalkozásokon sokkal nagyobb lelkesedéssel dolgozik. Szerintem nem vagytok reménytelen páros, de a mudi híresen gazdára hangolódó fajta, sok múlik a kisugárzásodon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!