Kölyök kutyám ellopta a csirke mellet az asztalról a konyhából. Kizárjam őt a falkából egy időre? Büntetésképpen nem akarok neki adni vacsorát. Van értelme?
Nem kutyának van szüksége a kiképzésre, hanem a gazdinak=neked, hogy megtanulja, hogy bánjon a kutyával. Az sz*rt se ér, ha elviszed egy kiképzőhőz, otthagyod, majd pár óra múlva elmész érte. Ha nem így van, akkor nem szóltam, de a fogalmazásodból ez jött le. (Nem "JÁRUNK kutyasuliba", hanem "kiképző által okítva van".)
A másik meg nem értem, hogy mégis mit vársz egy kölyökkutyától... Ha nem akarod, hogy bemenjen a lakásba, akkor akadályozd ezt meg. A kutya szocializációja nem olyan, hogy felolvassuk neki a házirendet nyolc hetes korában, és az állat azután aszerint él. Hosszú és sok munkába kerülő folyamat, amíg megérti, hogy mit lehet és mit nem. Az, hogy lenyúlta a húst, egyértelműen a te hibád, legközelebb jobban odafigyelsz az ajtóra.
Ne haragudj,de ha eddig nem tanítottad meg rá,hogy nem szabad akkor honnan tudja?
Nem nevelni kell a kutyát,hanem megtanítani bizonyos szabályok betartására.
Aki megüt egy kutyát(egy KISKUTYÁT),az szerintem bőven alkalmatlan a gazdi szerepre,ennyi erővel rásózhatsz egyet a gyerekre is,ha rosszat csinál.Bocs.
Na, mielőtt még senkiházi gazdinak fognak titulálni:
1. nem csak beadtam valahova kiképzésre, "osztjóvan", hanme két hetente járunk magán kiképzőhöz. Mivel még csak 3 és fél hónapos, ami már nem is annyira kölyök, nyilván egy 8 hetes kis kutyát nem fogok megütni. És nem kézzel ütöttem meg, hanem jól összetekert újságpapirral. Kérdezz meg kiképzőt, hogy azt lehet e vagy sem.
2. meg lett neki tanitva, hogy nem jöhet be, nem kunyerál a mi kajánkból, szabadon követ az utcán sétáltatáskor...
3. igenis kell fegyelmezni a kutyát, már kölyökkorban, ha tetszik egyes "fotelnindzsa"-kötözködös emberkéknek, akár nem. Ha nem fegyelmezi meg az ember a kutyáját, akkor jön a morgások, oda kapások, az, h nem engedi elvenni a kaját előle stb.
4. rajtakapás közben kapott fenyitést, képzeljétek el!
Igen, ez igy van, köszönöm az utolsó válaszadónak.
Ha nem fenyitjük meg a kutyát, a fejünkre fog nőni, és ha akkor viszi vki kiképzőhöz, na akkor a kiképző fogja fogni a fejét, hogy ki ez a dilis gazdi, aki azt hiszi, hogy egy kis divatkutya a kedvence, és nem ad neki jókor, jó időben egy kis fenékcsapogatást. Senki nem mondta, h én rugdostam, pálcával ütöttem, vagy hogy lerúgtam a lépcsőn. Minek kell az embert egyből letámadni??????
15:34-es vagyok. Nem, nem vagy rossz gazdi, mert elfenekelted újságpapírral. A kutya kb. egy-másfél éves koráig KÖLYÖK, tehát nem várhatjuk el tőle a kifogástalan viselkedést, de afelé kell terelgetnünk. A három és fél hónapos kutya óvodáskorú gyereknek felel meg kb. és ugye egy középsős ovis irányába sem támaszthatjuk azokat az elvárásokat viselkedést illetően, mint egy 17 éve nagykamasz felé. Szerintem túl sokat vársz a kutyádtól. Értsd meg, hogy bár már nem bébi, nagyon pici "kisgyerek".
Nem értek egyet, aki azt mondja, hogy "jajj, el kéne venni tőleg, meg állatvédők" stb. Ez másik véglet és a ugye habzó szájú szélsőségek sose jók...
Igenis fegyelmezni kell a kutyát, miképp a falkában is fegyelmezik a szülei, ha rosszat csinál! A pici kutyánál a fegyelmezés módja az, ha megfogod a grabancánál és finoman megrázod. EZT TESZI AZ APJA,ANYJA IS, HA VELÜK MARAD EGY FALKÁBAN A KUTYA! Ettől nem lesz semmi baja. Ez is csak akkor hatásos, ha tettenéréskor történik.
Nevelgesd a kutyát, ha következetes vagy vele, szépen meg fogja tanulni, hogy mit lehet és mit nem, de LÉGY TÜRELMESEBB! Ez egy hosszú, egy-másfél éves folyamat, amíg fegyelmezett szófgadó társ lesz belőle, addig viszont GYEREK, aki néha rossz fát tesz a tűzre.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!