Kerékpáros kutya futtatási tippek? Véleményetek a WalkyDog kutyafuttatókarról?
most kezdem 7 hónapos kutyám kerékpárhoz szoktatását.
csak kis távokon és sok pihenéssel, napi/2 napi max 1-2 km futtatom, 5-600 m -es szakaszokon.az ajánlották,hogy 1 éves koráig ne erőltessem ,ezért úgy gondoltam,hogy ideje elkezdeni,lassan és lépésenként.
persze csakis korán reggel, a meleg előtt.
szeretnék vele kerékpáros kirándulásokat tenni később.
( azt vettem észre, hogy kis futtatás után sokkal nyugodtabb egész nap, este meg viszem úszni.)
egy bernis .
már eltelt vagy fél év.
és heti 40 km-t futtatjuk bicikli mellett.
, imádja.
persze nagy odafigyelést igényel,és ku-va jó első fékeket !
a legjobban a síma egysoros folytó nyakörv,visszacsatolva, rövid 1-m-es vastag pórázzal vált be.
a kutya feje,mindíg a jobb lábunk mellett.
és persze a megfelelő parancsszavak használata:)
a walki-dogra azért is lettem volna kíváncsi, mert ott mindkét kéz szabad, viszont, nagyon - nagyon okos és megbízható kutya kell hozzá ( pl : akkor áll meg wc-re, ha parancsot kap, nem fut bele a világba, nem nézeget jobbra-balra, csak fut-fut-fut. )
de , talán 1 év mulva megpróbálom, hiszen most már heti 4-5 × futunk -bicajozunk.
sziasztok!
Én egy éves goldenemmel most kezdtem. Lánc fojtója van, mert kutyasuliban ezt kérték. Én ettől kicsit idegenkedtem, de azóta már nem is húz, mert rájött, hogy kényelmesebb, ha lazán jön mellettem. Szóval visszatérve a témára én sem vennék semmiképp se ilyen walkydog-ot. Lánc folytó+ állítható textil oktatópóráz. Én először nagyon lassan kezdtem, és folyamatosan adtam ki a lábhoz parancsot (szóval ezt előtte jó, ha megtanulja a kutya, hogy mit jelent) Ha kicsit távolodott a bicótól, akkor újra lábhoz, és kicsit rántottam a pórázon. Először mi is rövid távon csináljuk, és amikor megállunk a bicóval, akkor mindig kap jutalomfalatot, és agyon dícsérem. Most már kocog rendesen. Macskával még nem találkoztunk, tartok is tőle, hogy akkor hogyan viselkedne.
Döbbenve olvasom a válaszokat...
Nem tudom bármelyikőtök kipróbálta-e egyáltalán, miről van szó?
A Walkydog egy olyan kar, ami erős rugóval van ellátva, kb méterre tartja a kutyát a kerékpártól. Első sorban nagytestű és vehemens kutyák számára ajánlják, ahol előfdulhat, hogy a kutya hirtelen ötlettől vezérelve ránt egyet. Az erős rugó ezt a rántást elnyeli, s miel a cangás mindkét kezével a kormányt fogja a lehetséges borulások száma erősen közelít a nullához.
Természetesen vannak olyan termékek, amik csupán egy műanyag karból állnak, ezeket én sem ajánlanám, a korábban válaszolók mind-mind leírták azok veszélyét.
Nem mindegy mit vásárol meg az ember!
Én sajnos olyan környéken lakom, ahol nagytestű domináns kutyámat nem tudom szabadon kerékpár mellett futtatni, mert bár nem kezdeményez, a többi kan kutya jelenléte a futattást lehetetlenné teszi.
Mivel képzett versenykutyáról van szó, az sem áll fenn, hogy neveletlensége miatt hiúsulna meg a pórázon vezetés kerékpár mellett.
Mi örülünk a Walkydog-nak.
Az enyém húz, mint állat! Simán felgyorsul 40 km/h-ra, hogy még a fék sem segít. Halálfélelmem volt! :)
Póráz nélkül vittem kihalt környékre, így oldottuk meg. Ezt a kart már ajánlotta az állatorvosom is, hogy segíthet! Én kipróbálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!