Kerékpáros kutya futtatási tippek? Véleményetek a WalkyDog kutyafuttatókarról?
most kezdem 7 hónapos kutyám kerékpárhoz szoktatását.
csak kis távokon és sok pihenéssel, napi/2 napi max 1-2 km futtatom, 5-600 m -es szakaszokon.az ajánlották,hogy 1 éves koráig ne erőltessem ,ezért úgy gondoltam,hogy ideje elkezdeni,lassan és lépésenként.
persze csakis korán reggel, a meleg előtt.
szeretnék vele kerékpáros kirándulásokat tenni később.
( azt vettem észre, hogy kis futtatás után sokkal nyugodtabb egész nap, este meg viszem úszni.)
egy bernis .
természetesen most még pórázon futtatom ,hiszen csak most kezdtük, a kérdést pont ezért tettem fel :)
és valóban nagyon kell figyelni a viselkedését, de jól megy.
Ugye erről van szó?
Én biztos nem venném meg. Beagle kutyámat szokom biciklivel futtatni, mert gyalog én már nem bírom a tempóját, és 3 óra alatt se fárasztom ki. Mi napi 3-8 km-t megyünk. 8 km-t kb. 1 óra alatt megtesszük 10-es átlagsebeséggel. Mire hazaérünk elfárad, ezért lenyugszik, de 1 óra múlva megint menne.
Jó, hogy fokozatosan állítod rá a sportra. Én 5 m-es flexi pórázzal viszem, így nem ránt el. Eddig nyakörv volt rajt, de most hámot fogok venni, mert ha húz, akkor az mégis csak jobb. Az első pár km-en nagyon húz, ilyenkor 20 km/h-val simán megyünk, pedig én nem is tekerek. Volt már pár kisebb esésem, de neked is lesz valoszínüleg, mert jóval nagyobb testű a kutyád.
Ha komolyan sportoltok majd, akkor később állj át sport tápra.
Esetleg bikejöringezhettek is majd. Ez egy biciklis, kutyás sport, a neten nézz utána ha érdekel. Én is csinálnám, de mivel a kutyám 2 km. után már nem húz, ezért így nehéz lenne, de egy kis felkészüléssel lehet menne.
2. vagyok.
A WalkyDogot én is azért nem ajánlom, mert elránt vele. Mi erdőbe megyünk, és jön egy nyúl és már borulnék is, de macskák szinte mindenhol vannak, és a kutyának nagyon jól neveltnek kell lennie, hogy ne rántson el.
egy berni nem igazán sportos alkatú kutya,ezért nem gondolkodtam a sporton.
viszont a mozgás jót tesz,a térdeim nem nagyon birják a futást,úszni sokat úszik ,mert szerintem előző életében hal volt :).
a biciklis futás amolyan,mindíg kéznél lévő lemozgatási lehetőség szerintem.
vajon? kell-e hám ,vagy jobb a nyakörv -esetleg a haltival könnyebb futtatni ?
2. vagyok.
A halti az nem erre való. Azzal csak séta közbe a húzást lehet leszoktatni, de biciklizéshes semmiképpen sem jó. Szerintem a hám jobb, ha a kutya húz, de ha rendesen megy melletted, akkor a nyakörv is ugyanolyan jó.
Olvasd el:
napi 2 × 1,5 órát sétálunk vele,ja és a túrákról nem is szólva. de a séta az csak séta.
12 km-es gyalogtúrán már fáradtabb volt mint mi :)
viszont nincs mindíg időnk ennyit sétálni,és úgy vettem észre,hogy az ő séta tempója gyorsabb mint az emberé általában :)
gondoltam a reggeli sétát néha kiváltanám mással.
nagyon hideg a tó vize,ezért reggel nem szívesen úszom vele :)
repülni meg nehezebben tanítanám meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!