Sippara kérdése:
Mi baja lehet (már ha van bármi baja)?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
9 hós husky keverékemmel tegnap összesen 3-4 órát voltunk lent (futtatóban, parkban vegyesen), végig eléggé fújt a szél. Ma reggel a jobb szeme nagyon csipás volt és a szokásosnál melegebbnek érzem a testét és a leheletét is. A szeme azóta is a szokásosnál jobban csipásodik... Megfázhatott, vagy lehet lázas? Egyáltalán egy kutyánál hogyan lehet/kell lázat mérni?
2012. aug. 12. 14:16
1/8 anonim válasza:
Igen lehetséges hogy megfázott. Hát én láttam amikor a doki megmérte a kutyám hőmérsékletét... beledugta a popsiába a lázmérőt, úgyhogy szerintem vidd el orvoshoz.
2/8 anonim válasza:
kétlem, hogy egy husky augusztusban magyarországon megfázna.. a szél viszont bármi dzsuvát belefújhatott a szemébe, amitől begyulladt. szerintem a lázat csak beleképzeled, de egyébként mivel a gyulladáscsökkentő szemcseppek és szemkenőcsök vénykötelesek, vidd el orvoshoz és majd ő felír neki. szerintem megfázástól nem lesz csipás a kutya.
3/8 A kérdező kommentje:
Na ez az, épp ezért érzem túlaggódásnak... Hogyan fázhatna meg egy husky 15-20 fokban? :D A dokink ilyenkor nem dolgozik, és nem szívesen hívnám az sos mobilján azzal, hogy "csipás a kutya és MINTHA melegebb lenne a szokásosnál", mert kitér a hitéből :)
2012. aug. 12. 15:24
4/8 Akiteki válasza:
Biztosra veszem, hogy a toklász a bűnös. Nálunk már kétszer volt ilyen. Próbáld meg kifordítani az alsó szemhéját, hátha nem ment még nagyon mélyre és ki tudod szedni. Vakarja is? Ha holnapra is nagyon csipás, vörösödik, vidd el az orvoshoz.
5/8 A kérdező kommentje:
Az ölembe kaptam és megnéztem, nem látok semmi furcsát. A szeme nem vörös, nem is vakarja, csak sárgás csipát termel... egyelőre kamilla teával törölgetem, ha holnapra nem javul, felhívom a dokit.
2012. aug. 12. 20:24
6/8 A kérdező kommentje:
Egyébként a kedve, étvágya normális.
2012. aug. 12. 20:27
7/8 Akiteki válasza:
Az elsőnél én sem tudtam, hogy mi lehet. Csak ömlött a könny és csipás volt annyira, hogy összeragadt a szeme.
Holnap nézesd meg az orvossal, mert ha nem is toklász, valami egyéb mehetett a belső szemhéja alá.
8/8 A kérdező kommentje:
Össze nem ragadt a szeme, kb fél óránként törlök le egy 2-3 mm-es gombócot, annyi a különbség, hogy ez a "normális" csipával szemben sárgás, és keményre szárad, ha nem törlöm le időben. Könnyezni egyáltalán nem könnyezik...
2012. aug. 12. 21:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!