Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet bármi baja ettől a...

Lehet bármi baja ettől a kutyámnak? Most nagyon megijedtem!

Figyelt kérdés

unokaöcsém (6éves) adott egy fél pizzát a kutyának!

tápot eszik csak a kutya!

most vendégségbe vannak itt és estéről maradt egy fél pizza (32cmes fele, 3szelet) és most reggel oda adta neki!

Én úgy tudom, hogy a kutyának nem tesz jót a tészta! Mit csináljak? Vagy csak túl reagálom?

2012. aug. 3. 07:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsés a kutyád, evett valami finomat :))

Amúgy ha érzékeny a gyomra legrosszabb esetben menni fog a hasa, de én egyáltalán nem aggódnék ilyen "probléma" miatt.

2012. aug. 3. 07:43
 2/11 anonim ***** válasza:
69%

Mi kutyánk egy egész pizzát evett meg, nem lett tőle baja. Bár ő mindent megeszik, amit elé rakunk (kivéve a főtt zöldségeket, mert azokkal csak játszik).

Szerintem az, hogyha csak tápot eszik a kutya, is hozhat bajt. Változatosan kell neki is enni, főtt étel, maradék, lényeg, ne legyen túlságosan fűszeres, mert az tényleg nem jó a kutyának.

De egy fél pizzától nem hiszem, hogy bármi probléma lenne.

2012. aug. 3. 07:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Maximum hasmenés, nyugi :) Nem tesz jót neki a tészta, de csak úgy, ahogy nekünk sem tesz jót a chips meg a kóla. Egyszer-egyszer belefér :)
2012. aug. 3. 08:19
 4/11 anonim ***** válasza:

Egészségére :D

Semmi baja nem lesz, ne viccelj. Az enyém is tápot kap reggelire, de vacsira meg minden mást. Húst, rizst, gyümölcsöt, zöldséget, joghurtot, felvágottat.

Szerintem akkor se lenne baja a kutyádnak, ha élete további részét pizzán élné le :D

Tény, hogy vannak dolgok, amik nem tesznek jót a kutyának, de azért nem gyorsan ölő mérgek ezek sem. Pl. a csokit nem javasolják, mert a teobromin tartalma veszélyes lehet. De ettől még az én kutyám szokott kapni havonta 1-2 alkalommal 1 falatot, ha én épp csokit eszek.

A pizzatészta viszont teljesen veszélytelen. Biztos örülne, ha néha mást is kapna a tápon kívül, szerintem néha lepd meg valami finomsággal;)

2012. aug. 3. 08:48
 5/11 anonim ***** válasza:
58%
Attól lesz baja, ha tápot kap csak.Szép kis hiánytünetei, meg betegségei.A kutya kaphat maradékot is, akár pizzát is, nem lesz tőle baja.Mi mindíg adtunk a kinti kutyáknak mindent és betegségtől mentesen sokáig éltek, orvosnál csak oltásnál jártak.A mai baromság ez, hogy csak tápot kaphat miközben egy ragadozó, húsevő állatról beszélünk.Kéne neki a sok csontos-húsos kaja mellé kevés zöldség, szénhidrát.És kiegészítésképp kéne a táp,nem fő táplálékként.
2012. aug. 3. 08:58
 6/11 anonim ***** válasza:

az én kutyám imádja a pizzát, és soha nem volt tőle baja...

viszont az elképzelhető h ezután "követelni" fogja a főtt kaját, mert ha ízlett neki akk nem biztos h ezután elégedett fog lenni a táppal!

2012. aug. 3. 09:06
 7/11 anonim ***** válasza:
Hát ha nem volt csípős max gyomorrontást kap. Csakmert még mikor pici volt a kutyám és kiraktam a szemeteszsákot páromnak hogy vigye le,akkor ő előbb odaért és kievett belőle 2 szelet csípős pizzát,na akkor ő rosszul lett,hányt ment a hasa,véres volt a széklete,aztán doki adott neki injekciót aztán jobban lett. De lehet a te kutyádnak meg se fog kottyanni,azért figyeld őt..
2012. aug. 3. 10:06
 8/11 Winner of Royal Hill ***** válasza:

Semmi baja nem lesz,ne aggódj.

Az enyémek képesek dobozostól megenni a pizzát,sosem volt még bajuk.

2012. aug. 3. 10:36
 9/11 anonim ***** válasza:
34%

Még hogy attól lesz beteg, ha csak tápot kap......

Sok ezren csak táppal etetik a kutyáikat. Jó minőségűvel, amiben benne van minden, amire a kutyának szüksége van.

Érzékeny gyomrú kutyánál meg zavarokat is okozhat, ha vegyesen kap a kutya tápot és más fajta ételt.

Aki minőségi táppal etet és ad hozzá ezt-azt, elrontja a táp hatását. Kidobott pénz a rávaló. Mivel az adott táp csak az ajánlott mennyiségben fejti ki a hatását, amit garantálnak. Ha kevesebbet kap belőle a kutya, mert hozzá etetnek, már nem az a táp hatásfoka.

2012. aug. 3. 10:37
 10/11 anonim ***** válasza:

Jaj!Dehogy lesz!Semmi baja se lesz!!Max egy kis hasmenés a fűszer miatt.Ennyi.Ezt nem kell túlaggódni.Legyen előtte mindig friss víz, mert biztos megszomjazik rá.

Ne aggód ennyire túl!!:-)

Miénk is tápot eszik,de ritkán adunk neki egy kicsit a mi kajánkból az állatorvos tanácsára.Semmi baja, egy kicsit ment a hasa.Ennyi.Állítólag néha adni kell neki rendes ételt is hogy a gyomra erősödjön.Ritkán adhatsz is neki egy kis házi kaját is.(NE CSONTOT, hanem amit te is megennél)

2012. aug. 3. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!