Lehet bármi baja ettől a kutyámnak? Most nagyon megijedtem!
unokaöcsém (6éves) adott egy fél pizzát a kutyának!
tápot eszik csak a kutya!
most vendégségbe vannak itt és estéről maradt egy fél pizza (32cmes fele, 3szelet) és most reggel oda adta neki!
Én úgy tudom, hogy a kutyának nem tesz jót a tészta! Mit csináljak? Vagy csak túl reagálom?
Szerencsés a kutyád, evett valami finomat :))
Amúgy ha érzékeny a gyomra legrosszabb esetben menni fog a hasa, de én egyáltalán nem aggódnék ilyen "probléma" miatt.
Mi kutyánk egy egész pizzát evett meg, nem lett tőle baja. Bár ő mindent megeszik, amit elé rakunk (kivéve a főtt zöldségeket, mert azokkal csak játszik).
Szerintem az, hogyha csak tápot eszik a kutya, is hozhat bajt. Változatosan kell neki is enni, főtt étel, maradék, lényeg, ne legyen túlságosan fűszeres, mert az tényleg nem jó a kutyának.
De egy fél pizzától nem hiszem, hogy bármi probléma lenne.
Egészségére :D
Semmi baja nem lesz, ne viccelj. Az enyém is tápot kap reggelire, de vacsira meg minden mást. Húst, rizst, gyümölcsöt, zöldséget, joghurtot, felvágottat.
Szerintem akkor se lenne baja a kutyádnak, ha élete további részét pizzán élné le :D
Tény, hogy vannak dolgok, amik nem tesznek jót a kutyának, de azért nem gyorsan ölő mérgek ezek sem. Pl. a csokit nem javasolják, mert a teobromin tartalma veszélyes lehet. De ettől még az én kutyám szokott kapni havonta 1-2 alkalommal 1 falatot, ha én épp csokit eszek.
A pizzatészta viszont teljesen veszélytelen. Biztos örülne, ha néha mást is kapna a tápon kívül, szerintem néha lepd meg valami finomsággal;)
az én kutyám imádja a pizzát, és soha nem volt tőle baja...
viszont az elképzelhető h ezután "követelni" fogja a főtt kaját, mert ha ízlett neki akk nem biztos h ezután elégedett fog lenni a táppal!
Semmi baja nem lesz,ne aggódj.
Az enyémek képesek dobozostól megenni a pizzát,sosem volt még bajuk.
Még hogy attól lesz beteg, ha csak tápot kap......
Sok ezren csak táppal etetik a kutyáikat. Jó minőségűvel, amiben benne van minden, amire a kutyának szüksége van.
Érzékeny gyomrú kutyánál meg zavarokat is okozhat, ha vegyesen kap a kutya tápot és más fajta ételt.
Aki minőségi táppal etet és ad hozzá ezt-azt, elrontja a táp hatását. Kidobott pénz a rávaló. Mivel az adott táp csak az ajánlott mennyiségben fejti ki a hatását, amit garantálnak. Ha kevesebbet kap belőle a kutya, mert hozzá etetnek, már nem az a táp hatásfoka.
Jaj!Dehogy lesz!Semmi baja se lesz!!Max egy kis hasmenés a fűszer miatt.Ennyi.Ezt nem kell túlaggódni.Legyen előtte mindig friss víz, mert biztos megszomjazik rá.
Ne aggód ennyire túl!!:-)
Miénk is tápot eszik,de ritkán adunk neki egy kicsit a mi kajánkból az állatorvos tanácsára.Semmi baja, egy kicsit ment a hasa.Ennyi.Állítólag néha adni kell neki rendes ételt is hogy a gyomra erősödjön.Ritkán adhatsz is neki egy kis házi kaját is.(NE CSONTOT, hanem amit te is megennél)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!