SÜRGŐS mit tegyek?
A kutyámmal láttam, hogy valami nem stimmel reggel, és amikor el akartam vinni sétálni, nem jött hanem sántított, és aztán megtaláltam asebet, és +
A kutyám ma reggel elég furcsán viselkedett, és amikor elakartam vinni sétálni észrevettem, hogy nagyon sántít, és a 2. lépcsőig tudott csak felmenni, aztán nem ment le.
Közepes és kistermet között van kb. 13 kiló és nagyon fáj neki,nem veszett mert bevan oltva, 1 éves.
A sebet bekentem betadinnal, holnap visszük orvoshoz.
Akinek van tapasztalata, az kérlek válaszoljon, hogy mit csináljak.
Milyen a seb, mekkora és pontosan hol van?
Semmiképp se hagyd, hogy nyalja.
A Betadine-nal jól tetted, hogy bekented.
Tovább csak akkor tudok segíteni, ha leírtad a sebet.
Hol szerezhette?
Egy "mezei seb" holnapig simán várhat, nem fog belehalni...
Azt nézd, hogy nem artériás eret ért-e (de az feltűnt volna, mert ezerrel spriccelne...)
Ha csont nem sérült, nem kell túlaggódni.
Az én kutyámat egyszer megtámadta egy másik.
Megnéztem, lelkileg kivolt, de sehol nem láttam sebet...
3 nap múlva(!) ahogy simogatom, valami gennyes csomó volt a nyakánál.
Azonnal doki.
Az a kutya szabályosan kilyukasztotta a kutyám nyakát, milliméterekre a nyaki ütőértől.
Az ellátás: betadinos-szappanos vízzel kimosták a sebet, kapott egy antibiotikum szurit, amit mégegyszer megismételtek és pusszantás.
A kutyák fájdalomküszöbe amúgy is sokkal magasabban van, mint az emberé...
Az én kutyám is nagyon levert, csak iszik, enni nem nagyon, és nem szerintem nagyon fájhat neki,mert csúnya, és véres volt, a lába, mert ott van a seb.
Nyalogatja,de kinti kutya nem mindig tudok vele lenni,de majdnem 3 órát megfigyeltem.
Csak aludtéssemmi mást nem csinált, ja meg ivott is.
Remélem nekünk nem kell majd ilyen súlyos helyzetbe kerülnünk,mint ti.
Na, ha nem eszik, az azért intő jel...
Nyugi, holnapig azért kibírja, de a sebét TILOS nyalnia. azzal több kárt okoz, mint maga a seb.
Akkor tegyetek egy kötést a sebre, de olyat, hogy ne tudja leszedni.
Ne legyen túl laza, de azért túl szoros sem.
legjobb körbetekerni mullpólyával, gézzel, akármivel, és ragasztóval rögzíteni (nem a szőréhez!!! csak a pólyát körbe.)
Ha alszik, hagyd, akkor gyógyul.
Az evést ne erőltesd, inni igyon.
ha van otthon húsleves, a levét megkaphatja, abból nagyobb terhelés nélkül tudja hasznosítani a tápanyagokat.
De holnap mindenképp legyen doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!