Szeretnék egy Yorkshire terrier kiskutyát. Azt hallottam, hogy nagyon költséges a tartása, mert csak egy kifejezetten az Ő számára való táppal lehet etetni. Valóban?
egy yorki keveset eszik,így hiába veszel neki drága tápot még akkor is olcsóbban jössz ki mintha egy német juhásznak vennéd meg ugyan azt a tápot!!
de az Acana,Pro Plan ezek is jók, mi kimérve vesszük őket és úgy olcsóbb :)
egyik kutyánk 5 kg acana bárányosat eszik 1kg (ami 1300ft) elég neki 12-13 napra..
ha jól tudom,2-3 havonta el kell vinni kozmetikába,de ha normálisan gondozod akkor kevésszer kell
nekünk bichonunk van nekem azt mondták 2 havonta vigyem kozmetikába, szóval egy évben 6x kéne vinnem,de én csak 3x viszem :) itthon szépen ápolom,2 naponta kifésülöm ,1,5 havonta fürdetem )
Az igazi tenyésztők akiktől szűrt, egészséges kutyust vehetsz nem adnak kutyát törzskönyv nélkül. A törzskönyv kiállítása kb 5000 Ft.
Az olyan emberekkel vigyázz akik ilyen Expressz meg ilyen oldalakon hirdetnek 20-30 ezer forintért fajtatisztának mondott kutyukat akiknek természetesen a szülei fajtatiszták dehát drága a TK csak azért nincs nekik...Ez kamu szöveg.
Egészséges, fajtatiszta kutyusod akkor lesz, ha megbízható tenyésztőtől, törzskönyvvel veszel kiskutyát. Nem tudom az árakat, hobbi célra talán már kaphatsz 80.000 forint körül kutyust. A vételáron ne spórolj, mert így nem fogod a többszörösét állatorvosra költeni. (Barátnőm yorkija kicsi és már 2x kellett műteni, jön a 3., hiába magyaráztam,hogy csak megbízható helyről vegyen.)
Ha nem ragaszkodsz a kölyökhöz, akkor nagyon szép gesztus fajtamentőktől hozni kutyust. Ők ismerik annyira a náluk lévő kutyusokat, hogy tudják összefogtok-e passzolni.
Ha fajtatiszta kutyát szeretnél, akkor mindenképp tenyésztőtől, és mindenképp törzskönyvvel!! Aki nem akar adni törzskönyvet, attól inkább ne vegyél...
De mond el az elején, hogy hobby célra keresel kutyát, és akkor ivartalanítási kötelezettséggel olcsóbban szokták adni.
Egy kutya ára olyan 70 ezertől indul, határ a csillagos ég. de szerintem 70-100 között már simán lehet venni megbízható, és jónevű tenyésztőtől.
Egy kölyökkutya első fél éve olyan 50-60 ezer között van, mire mindent megveszel neki. Tálkák, játékok, fekhely, fésű, kutyatáp, + orvosi költségek.
A későbbiekben a következővel számolhatsz:
-én kozmetikázni tavasztól őszig hordom, akkor havonta, ez 3000 forint. ősztől tavaszig csak 2-3 havonta.
-etetés, javaslom az Acana, Orijen, vagy Taste of the wild tápokat, ezek nagyon jók. Én Acana ranchlands táppal etetek, 2.5 kg-s zsák 5000 forint, ez kb. fél évre elég, de mást is kap mellette. (főtt hús, gyümölcs, zöldség, stb.)
-havonta kell rá tenni bolha-, és kullancs elleni cseppeket, ez kb. 1500 forint.
-meg aztán állatorvos...jó esetben csak az éves 2 kötelező oltásra kell költeni (3-5 ezer ft/db) + 3 havonta féreghajtó (2-3 száz forint/db) De kivédhetetlen, hogy másra ne kelljen költeni. Az én kutyám (5 és fél éves ivartalanított szuka) szerencsére egészséges, csak a bűzmirigyével szokott baj lenni. 2-3 havonta ki kell nyomni, ez kb. 1000 forint.
Szóval nem árt, ha minden hónapban rá tudsz szánni 5000 forintot, és jó, ha mindig van tartalékod, ha úgy alakul, hogy orvoshoz kell vinni.
Itt az a lényeg, hogy minél több, annál jobb:) Tényleg, próbálj spórolni, nekem 40-50 ezrem mindig van félretéve, az a "kutyapénz" Legrosszabb esetben soha nem kell elkölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!