Magyar vizsla vagy német juhász?
Én a vizslára szavazok. Okos, kevesebb a gond a szőrével, csak egy picit nagyobb a mozgásigénye. És szerintem megbízhatóbb is, de ez csak az én véleményem, a németjuhászokat is (minden állatot) imádom.
Igazából picit dől csak a mérleg a vizsla felé, de talán azért, mert nekem is rövid szőrű kutyám (sztafi) van.
Akinek vizslája van, azt fogja írni, őt válaszd. Akinek nj-je van, az a magáét fogja ajánlani.
Általában az ember úgy választ egy fajtát, hogy megkedveli a tulajdonságait, kinézetét. A vizsla és az nj között igen sok az eltérés.
Úgy kutyát választani meg botorság, hogy éppen melyiket ajánlják többen.
Egész más a két kutya viselkedése, vérmérséklete, temperamentuma.
Egy vizsla nem fogja megvédeni a házadat, de haláláig örök társad lesz. Mindenképpen sokkal értemlesebb a vizsla, és családbarát, a gyerekek húzzák fülét-farkát, nem harap.
A német juhász erősebb.
Németjuhász-Értelmes,ügyes,okos fajta.Van mozgásigénye de nem olyan nagy.Szőrével gondok lehetnek hosszúsága miatt folyamatosan ápolni kell.Ha betanítod,foglalkozol vele hihetetlen jó társad lesz.
Magyar vizsla-Ő is okos,értelmes,ügyes,Nagyobb mozgásigénye van mint a németjuhásznak,és szőrével sincs olyan sok gond mert rövid szőrű.Ő is rendkívüli társ tud lenni megfelelő ápoltság mellett.
Nekem volt mindkettő és mindkettőt nagyon szerettem, bár a szivemhez a Németjuhi közelebb ált mint a vizsla.
De ha elmész oda ahonnan venni akarod és megnézed akkor érezni fogod hogy melyiket válaszd.
Nekem egyik fajta se volt még így viszonylag pártatlan vagyok.
Szerintem a német juhász okosabb és megfelelő képzés mellett csodás társ. Nagyon intelligens, védi a területét és kielégíthető a mozgásigénye.
A vizsla nekem olyan kis kajla, örök gyerek:D Házőrzésre tökéletesen képtelen (bár kivétel mindig van) és nagy a mozgásigénye.
Ha választanom kéne biztosan német juhászt választanék mert temperamentumban hozzám közelebb áll mint a vizsla.
Igaza van a második hozzászólónak.
Először is dönts el,hogy melyik áll hozzád közelebb.
Nekünk mind a kettő volt,előre leszögezem!
VIZSLA:
PRO
A vizsla azért jó,mert kevesebb a gond a szőrével,és nem is kell annyit kefélni. Szerintem nagyon barátságos,a gyerekekkel jól kijön,főleg ha szuka. Szerintem bent is lehet tartani,de a bútorokra oda kell figyelni.
CONTRA
Sok mozgást igényel. A farkát sajnos érdemes levágni,mert tapasztalat,hogy a kan kutyák csóválás közben fájdalmasan megcsaphatják a mellettük elhaladó emberek lábát,és elég szép foltokat,hurkákat hagyhatnak. A miénknek le volt vágva a farka és szuka is volt.
NÉMET JUHÁSZ:
PRO
Ez a kutya amolyan örző-védő. Kevesebb mozgást igényel,de szüksége neki is van rá.
CONTRA
A szőrével már kicsit többet kell foglalkozni. Nyáron érdemes hetente kikefélni a bolhák és a vedlés miatt.
Fürdetni akkor kell,ha már piszkos.
Viszont ha bent tartanád,gyakrabban kell.
Remélem tudtam segíteni! :)
Nekem Betanított németjuhászom van(még csak most tanítom de már látszik hogy jó alomból származik) az unokaestvéreméknek pedig vizsla, őt nem taníttatják.
A németjuhász agresszívabb kisgyermekek mellé nem igazán való.
Az előzőekben írták, hogy a vizslának ajánlott levágni a farkát, ezt csak abban az esetben ajánlom, ha nem sportkutya, mert a kutyák forduláshoz használját egyensúlyozáshoz.
Egyébként meg kell nézni mind 2 tenyésztőt, és amejik jobban tetszik. A kutyákat szívből kell választani, ránézel és tudod, hogy "Ő" kell neked.
sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!