Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy szuka mikor veszi fel a kant?

Egy szuka mikor veszi fel a kant?

Figyelt kérdés
Sose volt még szuka kutyám, így nem tudom. Olvasgattam itt, hogy valami 9-12. nap, előtte nem is hagyja magát. De a tüzelés kezdetétől a 9.-12. nap? Vagy tüzelés végétől?
2012. aug. 11. 12:38
 1/7 A kérdező kommentje:
A kutyára egy fél évet kell vigyáznom, mert egyik kedves barátom elutazik külföldre. Azt mondta, hogy jövőhónapban kellene majd a kutyájának tüzelni. Nekem viszont van egy kan kutyám. Igaz kisebb mint az övé, de úgy hallottam ezt megoldják azzal, hogy lefekszik a szuka. Tudni akarom, hogy mikortól kell elkülöníteni őket rendesen.
2012. aug. 11. 12:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Amikor megkezdődik a tüzelés, már rögtön elkülönítheted őket, mert a kant akkor is izgatni fogja az új szag, és piszkálni fogja a szukát. A szuka meg lehet hogy nem fogja tolerálni, és akár verekedés is lehet belőle. Egyébként minden kutyánál változó.
2012. aug. 11. 12:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az első vércsepptől számítva a 9-12. napon kezdődik a tüzelés 2. szakasza, de létezik, hogy eltér ettől. Az elejétől legyenek elzárva, de a kritikus időszak az, amikor már nem vérzik a kutya, hanem inkább átlátszó a váladék. Ez a szakasz általában 5-8 napig tart, de ne engedd őket össze, amíg a kanok érdeklődnek iránta.
2012. aug. 11. 12:56
 4/7 A kérdező kommentje:
Akkor jobb ha külön zárom. Csak úgy terveztem, hogy a kritikus időszaknál elviszem szüleim kertjébe a kan kutyát. Csak nem akarom ott se azért egy hónapig tartani ezért kérdeztem.
2012. aug. 11. 13:07
 5/7 Bozsikrisz ***** válasza:

Nem akarod ivartalaníttatni a saját kutyádat?

Egyébként az elejétől kezdve el kellene őket különíteni, mert nagy sírás-rívás lesz.

2012. aug. 11. 15:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Én már nem emlékszem, de tudom hogy nekünk kiszámolta a doki, vizsgálták is többször a szukát. A szuka már engedte volna, de a kan nem akarta.

Elvittük őket orvoshoz, a kannak megnyomták valahol a golyói körül párszor, de csak 1 csepp jött. Mikroszkóp alatt viszont tökéletes volt. Azt mondták, zavarban van.

Másnap reggel kellett visszamennünk, akkor sikerült. A szukának egy nádon keresztül fújták be, utánna 30 percig az ölünkben kellett lennie a 2 hátsó lábának. Másnak úgy összeragadtak, mint annak a rendje:) Többször is. Csak ki kellett volna várnunk, de ügye nem akartuk lecsúszni.

Az állatok is, a természet is tudják a dolgukat, csak ösze kell ereszteni őket naponta.

2012. aug. 11. 15:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem, nem akarom ivartalanítani a saját kutyám.
2012. aug. 11. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!