Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám (Francia Bulldog)...

A kutyám (Francia Bulldog) bőrén?!?

Figyelt kérdés
..bőrén több, kisebb foltokban amik fehér színűek kihullik rendszeresen a szőr, nem fáj neki és nem is vakarja. Van, hogy újra előjön van, hogy elmúlik hamar. Mi lehet az oka??

2012. aug. 9. 22:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Kutyádnak lehet, hogy szőrtüsző atkája van, tipikus bull betegség, részletek pl. itt: [link] Mi is szenvedtünk vele majd egy évig, végül az Advocate spot-on vált be. Ez egy csepp, havonta kell a kutyára tenni, többek között bolha ellen is jó. Ha kullancs elleni szert is használsz, 2 hét különbséggel használd őket, hogy ne legyen egyszerre több féle hatóanyag a kutyán. Szőrtüszőatkára amúgy még a Strongholdot szokták javasoni, egy próbát az is megér, nekünk nem vált be. A bőrkaparék mintavételt nekünk azért nem javasolták, mert állítólag sokszor ad hamis negatív eredményt, a tünetek viszont egyértelműen demodexre utaltak. Azt is fontos tudni, hogy ez egy olyan kór, ami akkor lobban be, ha a kutyának legyengül (vagy még gyenge, kölyökkorban) az immunrendszere. Tehát fontos ennek is az erősítése: legjobb minőségű táp, vitaminok, kutya Béres csepp stb.
2012. aug. 12. 22:49
 12/25 A kérdező kommentje:
Köszi de biztos, h nem szőrtüsző atka..
2012. aug. 13. 19:42
 13/25 A kérdező kommentje:
Milyen érdekes, h régen mikor volt kiskorába izületi betegsége akkor az állatkorházba röntgenért kellet vizetni meg minden hülye vizsgálatért.. azt mondták nem menthető meg.. mikor meg beszélgettünk más tenyésztőkkel kutyvásárba akkor mondta h ezt meg ezt vegyük meg vmi kapszula kivonatot és azóta semmi baja a kutya csipőjének.szval ENNYIT az orvosaitokról...
2012. aug. 13. 19:47
 14/25 anonim ***** válasza:
akkor keresd meg ujra azt a tenyésztőt a vásárba. majd az rendbeteszi a kutyádat. nem gondolod, hogy itt nagyon sokan saját tapasztalatból irnak. és a te tüneteid tipikus jelei bizonyos betegségeknek.? mindegy végül is nem a mi kutyánk kinlódik.
2012. aug. 13. 21:38
 15/25 anonim ***** válasza:
Hát, ha állatorvoshoz nem viszed, honnan tudod biztosra, hogy nem szőrtüszőatka? A linken, amit küldtem olvashattad, hogy majd minden kutyában van, de csak kevésnél okoz tüneteket. Speciel a francia bulldog pont olyan fajta, ahol gyakoribb. Amikor az én kutyámnak pont ugyanolyan tünetei votak, mint a tiédnek (foltokban kihulló szőr, ami időnként visszanő, majd újra kihullik) három állatorvossal is konzultáltam, mind ugyanazt mondta. Azt is mondták, hogy ha nem gyógyul meg az erre adott szerektől, akkor érdemes tovább vizsgálni, hogy mi baja lehet. (pl. pajzsmirigy mint fentebb írta valaki) De igaza van az előttem szólónak, menj ki a vásárba oszt kérdezz meg egy szaporítót, ő biztos jobban tudja a hülye állatorvosainknál.
2012. aug. 14. 09:42
 16/25 anonim ***** válasza:
Most olvasom figyelmesebben, amit írtál: beszélgettünk MÁS tenyésztőkkel a kutyavásárba... Csak nem te is szaporító vagy? Könyörgöm ne szaporítsd a beteg kutyádat!
2012. aug. 14. 10:07
 17/25 A kérdező kommentje:
a régi problémát is ő jobban tudta orvosolni a sok sok orvosi kezelés ellenébe. :DDD úgyhogy nyílván okosabbt mondott ha kiskora óta azóta semmi baja evvel a csipőproblémával. ne okoskodjatok olyan dolgokba bele amikről nem tudtok. majd megoldom a problémát, értelmes válaszokat itt nem nagyon lehet kapni, úgylátszik. a szőrtüszőatkáról már olvastam párszor. és ez nem az mert a tünetek csekély számba hasonlítanak..sőt szinte nem is.. de ha esetleg van valami tippem és látom a kérdést és észlelem h ilyen problémái voltak az én kutyámnak is akkor leírom h mit kapott mit mondtak,neki hova vittem h orvosoltam stbsbt.. nem rögtön rágalmazok.
2012. aug. 14. 21:06
 18/25 A kérdező kommentje:
a kutya, nem kínlódik és már mondtam h, látta orvos. nyilván észrevette vna a szőrtüsző atkát eléggé tipikus betegség..
2012. aug. 14. 21:09
 19/25 anonim ***** válasza:

ha az orvosod tudta volna mi az, akkor nem azt mondta volna ,hogy kapargasd le. De most ha mi ilyen bunkók vagyunk, akkor miért minket kérdezgetsz?????

Ok. tanács kell??? Tuti gomba, vegyél Nizoral sampont (6 e ft) azzal fürdesd meg 3 naponta. ha mégsem az akkor bocs.

2012. aug. 14. 21:22
 20/25 anonim ***** válasza:
Na, bazzz. Hát én pont azt írtam neked, hogy az én francia bulldogomnak PONT UGYANILYEN tünetei voltak. Állatorvoshoz vittem, háromhoz is, akik egymástól függetlenül azt mondták, hogy a szőrtüsző atka egy enyhébb, kezdődő formája és az erre adott szer - ADVOCATE CSEPP - segített is. Persze, nem biztos, hogy a te kutyádnak is ez van, de vannak itt egy páran, akik jóindulatúan, segítőkészen leírták a tapasztalaikat. Láthatólag te normális állatorvoshoz nem akarod vinni, költeni nem akarsz rá, de vársz valami csodás tanácsra. Szerintem itass vele kamila teát, tutti segít, esetleg próbálkozz valami szuper homeo bógyóval. (egy szaporító mondta nekem a vásárba) vagy keress neki egy gondos, szerető új gazdit, aki hajlandó utánajárni, hogy mi baja és költeni a gyógyulására.
2012. aug. 14. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!