Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kötelező lesz a kutyákba a...

Kötelező lesz a kutyákba a chip beültetése. Be is fogjátok tartani a törvényt?

Figyelt kérdés
2012. aug. 8. 20:05
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

Ebben szépen össze van foglalva:

[link]

2012. aug. 30. 11:58
 32/42 anonim ***** válasza:

Nekünk tk-s kutyáink vannak,tehát egyértelmű, hogy van bennük.

23N

2012. aug. 31. 19:57
 33/42 anonim ***** válasza:
35%
A kormány már jó dolgában nem tud mást kitalálni, amivel kicsalhatná a pénzt az emberek zsebéből..
2012. aug. 31. 20:48
 34/42 anonim ***** válasza:
75%

Én nagyon örülök ennek a törvénynek. Egy ideje már tervezem a chipezést, de a törvény azért sokat lendített rajtam. Igazából amiért halogattam, az csak a túlzott aggodalmaskodásom minden hülyeségen, pl. nem okozhat-e később rákot ez az idegen anyag a bőr alatt, stb...De végülis legyőztem a félelmem, meg a lustaságom, és végre 2 kutyámat (9 évesek hamarosan) chipeztettem. A nyakukban már évek óta biléta lóg, amit csak estére veszek le, amikor bent alszanak. De a chippel nyugodtabb vagyok és remélem eljön az idő, amikor Mo-n is minden kutya chipezett lesz. Szerintem még nagyon az elején járunk, de azt gondolom ugyanúgy el fog terjedni, mint a veszettség elleni oltás. Mindig lesz aki kibújik alóla, de a többség chipeztet majd. Még csak arra kéne megtanítani az embereket, hogy a kutyák kontrollálatlan szaporodását megakadályozzák. Ez nehezebb lesz.

További 3 kutyámból 2-t feltétlenül chipeztetek. A legöregebben gondolkodom, mert ő 14 éves és tele volt a nyaka évekig daganatokkal, ami ugyan fura mód eltűnt, de mégsem vagyok biztos benne, hogy jó ha azon a tájékon megszúrják.

2012. aug. 31. 22:30
 35/42 anonim ***** válasza:
Nekem mind ivartalanítva vannak, és egy kivételével chipesek. Ő már idős, és nem rágja le a bilétáját, mint a többi, így nem tartottam fontosnak, de így ő is kap. Szerintem jó dolog ez a törvény, mert bár sokan kibújnak majd, de sokan lesznek, akiknek eddig eszük ágában sem lett volna chipezni, de mivel kötelező megteszik. A családomban sok ilyen van, aki csak azért tetet bele, mert kötelező. Aki meg nem törődött a kutyájával, az most sem fog.
2012. szept. 1. 09:32
 36/42 anonim ***** válasza:
Igen. Ősszel szeretnénk vinni ivartalanítani, és akkor egyben az állatorvos beleteszi a chipet is.
2012. szept. 1. 10:26
 37/42 anonim ***** válasza:
Mindkét kutyám chipelt, mert így érzem őket nagyobb biztonságban. Soha nem veszíthetem el őket, csodálnám ha ki tudnának menni a 2 méteres kerítésen, de soha sem lehet tudni. Ha mégis gond van, és megtalálja őket valaki, ott a chip. Ez nálam alap dolog volt. Aki viszont idős, vagy olyan helyen tart kutyust (tanya), stb., az soha nem is fog chipeltetni, és soha nem is fogja ellenőrizni senki. Nekünk a panelban is chipelve volt, mert ott ugyanúgy eltűnhet egy sétánál -bár ez is extrém sarkítás, de bármi lehet. Így bizonságos a kutyusnak.
2012. szept. 1. 11:23
 38/42 anonim ***** válasza:
Menhelyről már chippel hoztam el, anélkül ki sem adják.
2012. szept. 1. 14:02
 39/42 A kérdező kommentje:
Tegyük fel, hogy elveszett a kutyus. Hol kell ezt bejelenteni, hogy megtudják nézni chip alapján merre járkál éppen?
2012. szept. 1. 15:15
 40/42 anonim ***** válasza:

Te tényleg nem tudod mi a sz@r az a chip?

Ezt olvasd már el:

[link]

2012. szept. 1. 17:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!