Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kötelező lesz a kutyákba a...

Kötelező lesz a kutyákba a chip beültetése. Be is fogjátok tartani a törvényt?

Figyelt kérdés
2012. aug. 8. 20:05
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
71%

Nekem 2 kutyám van, utcáról szedtem őket össze, de igen, van bennük.

Sőt az ideiglenes kutyusaimban (most 5) is mindben van. Tényleg nem tv. függő, mert úgy érzem én megtettem amit tudtam. Bár nem valószínű, hogy bármikor is meglépnének. Ja és ivartalanított kanok.

2012. aug. 9. 00:47
 22/42 anonim ***** válasza:
Azért ne felejtsük el azt sem, hogy nem csak az a célja a chip-nek, hogy hamar megtaláljuk a kutyánkat, ha elszökik, ellopják...stb. Hanem a mi védelmünkben is. Hiszen, ha megtámad (vagy esetleg a gyerekemet, nagyszülőmet...stb.) egy elszökött/szabadon engedett véreb, azért valakinek felelnie kell.
2012. aug. 9. 14:34
 23/42 anonim ***** válasza:
48%

10 éve kaptunk ismerőstől egy 5 éves kutyát, most 15 éves.

Fölöslegesnek tartom a chipet bele.

Muszáj lesz chipeztetni az öreget, ha veszettség ellen akarom oltatni.

2012. aug. 22. 01:04
 24/42 anonim ***** válasza:
50%

Nem törvény, hanem RENDELET.

Nem, nem fogom betartani! A kutyákat,a macskákat, a vadászgörényeket, a kígyókat, a karácsonyfákat stb chipezik világszerte... mert kötelezővé tették a kormányok. A gyerekek chipezése választható egyelőre, ha majd kötelező lesz, azt is tartsam be ??

2012. aug. 24. 20:56
 25/42 anonim válasza:
44%
"alap dolog" mégis minek? Soha egyetlen kutyát nem tudtak vissza juttatni gazdájához a chip alapján.
2012. aug. 27. 15:50
 26/42 anonim ***** válasza:
74%
A másik kérdésben ís írtam, a hülyeségeidet ne terjeszd! Rengeteg kutya került már vissza a gazdájához chip alapján. És mielőtt ide is beírod, nem, nem lesz tőle depis a kutya.
2012. aug. 27. 18:23
 27/42 anonim ***** válasza:
94%
Azoknál tudják betartatni, akik eljárnak a kutyával orvoshoz, mert csak azoknak van rendszerükbe. Akik eleve nem viszik orvoshoz, úgysem rakatnak bele chipet, és nem lehet őket leellenőrizni. Várható lesz majd, hogy még több kóbor kutya lesz.
2012. aug. 29. 22:06
 28/42 anonim ***** válasza:
67%
22:06-os! Igen, mi állatvédők is ettől félünk, de én látom a fényt az alagút végén. Egy idő után el fog fogyni a chip nélküli kutya - de legalábbis radikálisan csökkenni fog a számuk. Amit kidobnak azt a gyepin/menhelyen kénytelenek lesznek chipelni, és akárki visz majd állatorvosi kezelésre vagy oltásra kutyát, chip nélkül nem veheti igénybe.
2012. aug. 30. 10:58
 29/42 A kérdező kommentje:
Ha nem akarok csipet a kutyába, akkor be sem tehet majd oltatni?
2012. aug. 30. 11:22
 30/42 anonim ***** válasza:
Nem. Az állatorvos veszettség oltás előtt ellenőrzi a chip meglétét. Ha nincs benne, akkor azt jelenti a hatóságoknak, és a kutya addig nem kap oltást, míg nincs chipje. És ugye a veszettség ellen oltás be nem adatása törvénybe ütközik.
2012. aug. 30. 11:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!