Van ehez hasonló kutyafajta?
Valamikor majd szeretnék egy kutyát, de a fajtáját még nem tudom. Írok pár tulajdonságot amit elvárok, ha valaki tud hasonló fajtát akkor annak örülnék.
-Családba kellene, kb. közepes méretű, ez fontos.
-Emberszerető, de legyen megtanítható a határokra, pl. arra tanítanám hogy ne ugráljon össze mindenkit, és értsen bizonyos parancsokat.
-van pár macskánk, nem szeretném darabokban látni őket...
-valamelyik kutyáról olvastam hogy még a rossz akaratú idegeneket is imádja, azért ennyire ne leszen szelíd.
-könnyen elfogadja hogy én vagyok a "falkavezér", és ezt ne próbálja megváltoztatni.
Kb ennyi, szín, szőr hossz nekem teljesen mindegy, kinézettel kapcsolatban csak az az egy elvárásom van, hogy közepes méretű legyen.
Napi 15perc? Ezt te se gondolhatod komolyan. Ha nagyon a minimumot vesszük, hogy a kutya jól is érezze magát akkor minden másnap, de heti min 2-3alkalommal 1-1,5órás sétára lenne szüksége kevésbé aktív kutyának -a terriereknek valamint juhász és vadász kutyáknak ez kerti tartás esetén is a napi minimum és akkor bőven nem biztos, hogy ez a minimumot megüti- illetve ezen kívül mikor nincs sétáltatva akkor is bizonyos időt rá kell szánni a szellemi és fizikai fárasztásra.
Gondold még át, nem biztos, hogy most kéne kutyát vállalnotok. Ha mégis, akkor egy alacsonyabb mozgásigényű menhelyi kutya nektek tökéletes lehet, bár neki közel sem biztos, hogy ti lennétek a tökéletes gazdák, de a menhelynél már csak jobb lehet remélhetőleg.
,, nyílván elvinném napi min. 15 percre, ez attól függ
mennyire érek rá...‘‘
Ez nem azt jelenti hogy minden nap csak 15 percet fog sétálni aztán otthagyom az udvarban. Később írtam hogy lenne rá több időm is, de ezek szerint mindenki a "15 percet" szúrta ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!