A nyíllal jelölt részt is be kell fedni csirkehálóval, hogy ne férjen ki a kutya feje?
A fehér a mi telkünk, a piros a ház, a kék pedig a mi kerítésünk. Egy szakasz azért nincs elkerítve, mert ott van a garázsbejáró. (a garázst egybeépítettük a házzal)
A járda felőli kovácsolt vas kerítést befedtük csirkehálóval, hogy ne férjen ki a kutya feje. A gyerekek ugyanis rendszeresen hergelik a kutyáinkat (egyszer már írtam ki erről kérdést, hogy mit tegyek). A nyilazott szakasz viszont a telken belül van, csak éppen simán bejöhet akárki, mert az a pár méter nyitott.
Bal oldalon drót háló van, mert az a szomszéd 1 kerítése, a jobb oldal a mienk - a szomszéd 2 felőli - az pedig végig kőből van. Az utcai rész és a nyíllal jelölt kovácsolt vas.
Elvileg az emberek a járdán közlekednek és semmi okuk nincs rá, hogy bejöjjenek a telkünkre. Köteles vagyok azt a szakaszt is befedni hálóval? A kutyáink nem harapnak, az egyik kis testű, a nagy testű pedig túl van 2 engedelmességi vizsgán is. Egyetlen bűnük, hogy hangosan ugatnak. (ezért is többen panaszkodtak)
Ha kitáblázod, hogy az a rész már magánterület, akkor nem, de másképp honnan tudják ezt meg az emberek?
Ne sajnáld azt a pár méter csirkehálót, már csak a magad megnyugtatása végett is!
Sajnos a kutyát arra már nem lehet nevelni, hogy halkabban ugassanak, de a "jól nevelt" gyerekekre talán rá lehetne ijeszteni, hogy ne hergeljék őket. Esetleg a szüleiket megkeresni és nekik is szólni. Az már a szerencsén is múlik, hogy mennyire elnézők a szomszédok az ugatást illetően. Nappal még hagyján - ha nem éjszakai műszakra jár dolgozni a szomszéd - az éjszakai ugatás viszont már valóban lehet nagyon zavaró, főleg nyáron, nyitott ablaknál. Mi ezért viszonylag hátra építettük a kennelt, igaz, a mi szomszédaink már erre nem fordítottak figyelmet, így többet hallgatjuk mi is az ő kutyáik ugatását. Mondjuk mi még ezért nem szóltunk, de én már egész jól hozzá is szoktam.
Az, hogy kifér a kutya feje a kerítésen, miért volt probléma? Megijeszti a járókelőket? Szerintem a garázsbejáró kerítésénél már ne járkáljon senki, akkor megijedni sem fog a kutyától. Esetleg még a saroknál az első egy méterre lehetne tenni, ha a járda keskeny.
Az egy dolog, hogy a szomszéd kerítése.
De nem lehet a szomszédtól elvárni, hogy a te kutyád erejéhez, vérmérsékletéhez függően építse a kerítést.
A kerítés tulajdonképpeni funkciója, hogy ki ne mehessen semmi az udvarról, csak az emberek értelmezik úgy, hogy az a betolakodók elleni védelem miatt kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!