Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy viseli egy másfél éves...

Hogy viseli egy másfél éves kutya a terhességet és a kiskutyákat?

Figyelt kérdés
Másfél éves kutyusom terhes lett. Sokan azt mondták, hogy fiatal a terhességhez, de már elmúlt több mint egy hónap azóta. Nem tudjuk elvetetni. Azt mondták, hogy nagyon fiatal, meg fog változni a szülés után, nem olyan lesz mint régen, és hogy nem tudja majd felnevelni őket. Mi a véleményetek?
2012. aug. 7. 00:23
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
63%

Az a véleményem, hogy ivartalanítanod kéne. Ez KUTYA kötelességed lenne.

Felelőtlen állattartó vagy. Undorodom az ilyentől, ahogy itt sokan mások is.

2012. aug. 7. 00:35
 2/24 A kérdező kommentje:

Direkt nem ivartalanítottuk, mert akartunk kiskutyákat, csak nem számoltunk rá, hogy ilyen hamar lesz...

De azért "kössz"

2012. aug. 7. 00:37
 3/24 Vidual01 ***** válasza:
16%

Szia!

Semmiféle komplexus nem fog a kutyusban kialakulni, hacsak a gazdik nem úgy viselkednek. A terhesség alatt, és után másfél hónapig (leválasztásig) mindenképp kellene neki + Calcium, Kálium bevitel. Káliumot legkönnyebben a Banánból kaphat, míg Calciumot porcokból, esetleg, ha nem lesz baja tőle, akkor napi 1-2 deci tejet is megitathattok vele.

Nekem Am. Staffim van, az ő anyja is egy évesen esett teherbe, hála egy figyelmetlen állatorvosnak. Az anyának azóta sincs semmi baja, a terhesség alatt ezeket mindenképp szednie kell. Az nem baj, ha sok kerül a szervezetébe, mert úgyis kilöki a felesleget. Akkor se ijedjetek meg ha hígabb lesz a széklete, a kálium miatt lesz.

Egyéb vitaminokat is adhattok neki, az immunrendszere erősítése miatt, ezekkel viszont csak óvatosan, ha túl sok kerül a szervezetébe, akkor gondok származhatnak belőle.

Szerintem ha az állatorvosotokat megkérdezitek, hogy miből mekkora mennyiségre van szüksége a kutyusnak, akkor semmiféle baj nem származhat ebből. :)

2012. aug. 7. 00:40
 4/24 Vidual01 ***** válasza:
17%

Elnézést a dupla hozzászólás miatt, de kifelejtettem valamit az előzőből!

A kutyust semmiféleképp ne hagyjátok ellustulni, mozogjatok vele, ugyan úgy, csak valamivel kevesebbet, és óvatosabban. Ha látjátok, hogy az emlők körül pirosas körök kezdenek kialakulni, akkor azonnal vigyétek állatorvoshoz az ebet. Ezt napi szinten ellenőrizzétek, illetve, ha nem kezdenek megduzzadni az emlők, akkor szintén orvoshoz forduljatok, mert az anyatej hiányra utal. Ha megszületnek a kölykök szintén figyelni kell az emlőket, sajnos vannak mohó kölykök, és felsérthetik valamelyik emlőt, amit célszerű lefertőtleníteni.

2012. aug. 7. 00:52
 5/24 A kérdező kommentje:
3-4es! Köszönöm a választ!:) Te vagy az első, aki nem szid le, mert hagytuk a kutyust teherbe esni!
2012. aug. 7. 01:01
 6/24 Vidual01 ***** válasza:
11%

"Balesetek" mindig is lesznek, ezért senki sem vonható felelősségre. Az ivartalanítást azért tartom rossz ötletnek (főleg nemzés előtt), mert lerövidíti, elcsúfítja a kutya életét. Az én, lassan másfél éves Am.Staffim egy 5,5 éves Si-Tzu kutyussal van egy házban, mindkettő kan, és egyik sincs ivartalanítva. Egyik sem támadja a másikat, sőt megvédik egymást, és minket is. A nemzőképességet pedig egyes emberektől kellene elvenni, nem pedig az állatoktól.

Például az első kommentelő csakis a "megelőzést" írta le, bunkó formában. Ha már valami megtörtént, akkor nem azt kell elmondani, hogy-hogyan lehetett volna megelőzni, hanem azt, hogy-hogyan kell megoldani.

Sok sikert a kutyushoz, viszont egy állatorvos tanácsát mindenképp kérjétek ki, nagyon sokat segíthet! :)

2012. aug. 7. 01:10
 7/24 Vidual01 ***** válasza:
0%

Hehe, így éjjel már kevésbé megy a fogalmazás.

Az első sort kicsit elrontottam, azt szerettem volna írni, hogy az ivartalanítást azért tartom rossz ötletnek! :)

2012. aug. 7. 01:16
 8/24 anonim ***** válasza:
90%

Valóban meg fog változni és ne csodálkozz, hoyg midnenki leszíd miután felelőtlen voltál. Hogy akarsz kutyát tenyészteni ha ennyire lövésed nicns róluk.

Az utolsónak: az ivartlanítás meghosszabítja a kutya életét ne írj már hülyeségeket még valaki elhiszi.

2012. aug. 7. 01:19
 9/24 Vidual01 ***** válasza:
9%

Egy kicsit járj utána a dolgoknak!

Az emlősöknél a nemi hormonok az életük végéig hatással vannak a szervezetre. Ha egy kutyát ivartalanítanak nagy eséllyel magas lesz a koleszterinje, s túlsúlyos is lesz. Ezeken kívül más hormonzavar által kiváltott betegség is felléphet a kutyus szervezetén belül, ilyen például a herélt kanok ösztönös viselkedéseik lekonyulása, elvesztése.

Van amikor jó, ha a kutyusok ivartalanítva vannak, de ez nem a megfelelő eset. Ráadásul a kérdező egyáltalán nem azt kérdezte, hogy mivel lehetett volna megelőzni, és főleg nem azt kérte, hogy ezért szidjátok.

2012. aug. 7. 01:28
 10/24 A kérdező kommentje:
Vidual01 köszönöm a választ és hogy kiálltál mellettem!:)
2012. aug. 7. 01:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!